17 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

ALBUM TJEDNA: Lado Electro – 2.0 Memorabilium (2018.)

Više od autora

- vl promo-

Singl ‘Ljeljo’ bi je najava novog dvostrukog nosača zvuka ansambla LADO i dvojca HR Electro koji se zove ‘2.0. Memorabilum’. Na njemu je ponovno savršeno ukomponirana elektronička i tradicijska glazba a objavljen je 20. veljače u nakladi Aquarius Recordsa.

Prvi album LADO Electro izašao je 2003. godine kada je i započela suradnja Ladovog plesača pjevača Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. Po izlasku se taj album našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25 godina hrvatske samostalnosti.

Za razliku od prvijenca na kojem je naglasak bio na instrumentalima, novi album LADO Electro ‘2.0. Memorabilum’ sadržavat će više vokalnih elemenata. Naime, dio odabranih pjesama su upravo s Ladovog repertoara ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih otpjevali na način na koji to samo LADO može izvesti.

Umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan pozdravio je projekt i dio pjesme s ovog albuma integrirao u prošlogodišnje plesne programe kroz uvodnu najavu.

Nakladnik: Aquarius Records, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno