19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Alojz Kralj – Žućo proslavio 30 godina kao spiker Cibalije

Više od autora

- vl promo-Na jučerašnjoj utakmici između Cibalije i Kustošije Alojz Kralj poznatiji pod nadimkom Žućo proslavio je 30 godina rada kao sipker kluba.

Ispratio je mnoge generacije kako igrača tako i navijača koji su redoviti ili samo ponekad pohodili vinkovački stadion, a njegova prva službena utakmica bila je u kolovozu 1992., da budemo precizniji 30. kolovoza kada su Nebskoplavi u 2. kolu sezone 1992./1993. ugostili Dubrovnik.

Istaknuo je Žućo kako se jasno sjeća svog debija čak i strijelca jedinog zgoditka na utakmici – Zvonka Nedića za koje ga kaže da je imao nadimak Bandera jer je bio dvometraš. Ni sam ne zna koliko je puta najavljivao utakmice, čitao sastave i izgovarao imena strijelaca, ali jedna utakmica je ostala posebno urezana u srce i pamćenje spikera iz Jarmmine, a to je Cibalia – Oblić kada su Vinkovačni slavili s 3:1 pogocima Ivana Bošnjaka, Ivana Maroslavca i Mladena Bartolovića, dok je autogol postigao Jure Jurić.

Prije dvije godine Žućo je doživio moždani udar, a privremeno ga je bio zamijenio sin Dalibor, no Alojz je od prošle sezone ponovno je na svojoj poziciji za mikrofonom.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno