13 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Amaterska moto liga “TOMOS KUP”

Više od autora

- vl promo-

Poligon Auto kluba Vinkovci postat će tijekom vikenda poprište Amaterske moto lige „TOMOS KUP“ u organizaciji Moto kluba Vinkovci. Ovo druženje s elementima natjecanja drugo je takve vrste koje se ove godine održalo u Vinkovcima. Prva se liga vozila u svibnju, a i jedna i druga provode se u sklopu treće sezone Hrvatske amaterske moto lige. Dvije godine za redom Vinkovci se pojavljuju kao domaćini natjecanja sa sveukupno 4 organizirane utrke.

Hrvatska amaterska moto liga na karting stazama tijekom godine organizira 7 utrka diljem Hrvatske: od Šmrike kod Rijeke, Novi Marof, Čakovec, Virovitica i Vinkovci. Voze se isključivo mopedi i motocikli marke Tomos na kojima su dopuštene izmjene na kočnicama, naravno zbog sigurnosti natjecatelja. Zaštitna oprema je obavezna, a maloljetni vozači moraju imati pristanak roditelja.

Očekuje se da će Vinkovci ugostiti između 30 i 40 vozača iz Korčule, Splita, Zadra, Rijeke, Varaždina, Čakovca, itd. koji će voziti u 6 klasa: juniori na automatik seriji, automatik serija za odrasle, automatik kit, APN serija, BT i T15 te open klasa za vozila dorađena više od dopuštenog. Sve klase voze dvije utrke: za poredak na prvoj izvlače se brojevi, a drugu se starta prema ostvarenim rezultatima iz prve.

Danas od 14 sati započinje prijava sudionika te slobodni treninzi do 19 sati u kojima natjecatelji mogu voziti stazu prije utrke. Također, za natjecatelje je večeras organizirano druženje u prostoru Moto kluba Vinkovci na Sopotu, kao i večera te noćenje.

Sutra od 9 sati započinju prijave natjecatelja te slobodni treninzi do 11 i 30 kada kreće izvlačenje startnih brojeva. U 12 i 30 starta prva utrka: počevši s juniorima, a potom ostale klase po ranije navedenom redoslijedu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno