18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Amaterski paintball turnir za ljubitelje adrenalina

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru programa XII. Bosutskih dana u općini Andrijaševci Amaterski paintball turnir danas je organizirala Paintball udruga Rokovci-Andrijaševci.

Paintball udruga Rokovci-Andrijaševci djeluje od 2013. godine, a član je Zajednice sportskih udruga općine Andrijaševci od 2017. godine.

Udruga se bavi sportskim paintballom i sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima na kojima postižu i zapažene rezultate. Treniraju na pomoćnom igralištu NK „Frankopan” Rokovci-Andrijaševci gdje imaju svoj speedball poligon. Klub broji petnaestak aktivnih članova i još njih dvadesetak pridruženih koji pomažu u organizaciji aktivnosti.

„Kada smo osnovali udrugu krenuli smo na scenario i s rentalnim puškama, što je isto paintball, ali niti sličan ovome koji je baš sportski, natjecateljski s profesionalnim puškama i puno je dinamičniji. Pozivamo sve mlade koji su zainteresirani za ovaj sport da dođu kod nas jer mi smo trenutačno jedini klub u Slavoniji sve do Zagreba. Klubova je bilo više, ali jedino smo se mi održali i sada nam već treba podmladak. Radi popularizacije ovog sporta smo i organizirali ovaj turnir koji je amaterski i s rentalnim puškama. Cilj je da mladi osjete draž paintballa pa će netko sutra možda doći kod nas kako bi postao član kluba i krenuo i u natjecateljski dio”, ističe Tomislav Brkić, predsjednik Paintball udruge Rokovci-Andrijaševci.

A ako je suditi po odazivu na današnji turnir novih mladih članova najvjerojatnije će i biti. Interes je, kaže Brkić, bio velik pa su morali i ograničiti broj ekipa te na turniru sudjeluje njih dvanaest s po tri igrača plus jedna rezerva. Svi su oni amateri dok članovi kluba sudjeluju u organizaciji turnira, sude i brinu za sigurnost natjecatelja.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno