Nakon objave raznovrsnih singlova u zadnjih godinu i pol dana, Dominik Novinc izdaje svoj prvi studijski album “oda moru”. Američki Hrvat, kantautor i glazbeni producent iz Kalifornijskog grada Sacramenta je stvorio ovaj album južnjačkog duha uz pomoć talentiranih glazbenika sa područja Kalifornije i Dalmacije. Na skoro svim pjesmama možete čuti gitare Emila Jakovčevića, koji već godinama nastupa sa raznovrsnim bendovima u Americi. Prateći vokali su snimiti u Splitskom studiju Želimira Škarpona sa poznatim vokalistima kao što je Brankica Jovanovski ili Teo Brajčić.

Dominik potpisuje glazbu i tekst cijelog albuma, a miks i master je uradio u svom privatnom studiju. Prošle godine Dominik se pojavio na glazbenom festivalu Melodije Hrvatskog Juga u Opuzenu da predstavi svoju autorsku pjesmu “Putujen ja”, koja ja bila nedavno emitirana na CMC TV-u.

“Jako sam ponosan na moj prvi album. Da mi je netko rekao prije 2 godine da ću imati album sa 12 autorskih pjesama, ja nebih vjerovao. Sve to dogodilo se spontano, bez nekakvog plana. Ja se bavim glazbom od malih nogu, ali nisam ni malo slutio da imam talent za pisanje i produciranje pjesama. Jedna stvar mi je sada sasvim logična: Sada nema stajanja! Dobivam pozitivne povratne informacije i pohvale od slušatelja i imam osjećaj da se prihvaćaju moje pjesme. To mi daje energiju da nastavim sa ovim poslom koji mi je tako drag.”

Dominik nam dao do znanja da trenutno radi na jednoj novoj pjesmi, koja bi se mogla i ove godine kvalificirati za jedan glazbeni festival u Hrvatskoj.