9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Američki plaćenik (2017.)

Više od autora

- vl promo-Dva desetljeća nakon Hladnog rata islamistički terorizam je u usponu, a Zamjenik upravitelja za operacije, Thomas Stansfield, okuplja novi tim tajnih agenata – nevidljivih ljudi – koji će se suočiti s tom rastućom prijetnjom u inozemstvu prije nego što ona dosegne američko tlo. Nedugo nakon terorističkog napada na Pan Am Lockerbie, Stansfieldova štićenica, Irene Kennedy, pronalazi savršenog kandidata.
Među tisućama onih koji oplakuju žrtve napada nalazi se Mitch Rapp, student i daroviti sportaš koji želi samo jedno – odmazdu. Nakon šest mjeseci intenzivne obuke Mitch će neprijatelju nanijeti zastrašujuću štetu, ostavljajući za sobom trag mrtvih tijela od Istanbula preko Europe pa sve do Beiruta. Ondje će američkom plaćeniku biti potrebna sva njegova vještina i snalažljivost kako bi preživio taj ratom razoreni grad i njegove smrtonosne terorističke frakcije.

Bazirano na bestseleru New York Timesa autora Vincea Flynna prodanog u više od 25 milijuna primjeraka.

Film je režirao Michael Cuesta a u glavnim se ulogama pojavljuju Dylan O’Brien, Michael Keaton, Sanaa Lathan i Taylor Kitsch.

Originalni naslov: American Assassin

Distribucija: Blitz film i video, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno