Ana Crnjac i Ivan Draganić najbolji sportaši Vukovara u 2019. godini

0
329

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Vukovara i Grada Vukovara upriličeno je proglašenje najboljih sportaša i sportašica grada Vukovara za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljene u 5 kategorija: najbolja sportašica, najbolji sportaš, perspektivna sportašica, perspektivni sportaš i najbolja ekipa. Pobjednik svake od kategorija je uz plaketu darovan i sportskom opremom u protuvrijednosti 3.000 kuna.

Najbolja sportašica grada Vukovara u 2019. godini je Ana Crnjac, članica Kluba dizača utega Vukovar. U proteklih 5 godina bavljenja dizanjem utega više puta je osvajala titule prvaka Hrvatske i obarala mnoge rekorde te je stalni član Hrvatske dizačke reprezentacije, a u 2019. godini ostvarila je svoje najbolje rezultate –  12 puta je pomicala državne rekorde, a kao dio Hrvatske reprezentacije osvojila je 3 zlata na Mediteranskom kupu u San Marinu.

Najbolji sportaš grada Vukovara u 2019. godine je član Karate kluba “Vukovar 91” Ivan Draganić, nositelj crnog pojasa. Karate trenira 13 godina i član je reprezentacije Hrvatske u karateu. U 2019. godini ostvario je izvrsne rezultate od kojih su najznačajnija mnoga prva, druga i treća mjesta na prvenstvima i kupovima diljem Hrvatske ekipno i pojedinačno, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu te sedmo mjesto na svjetskom prvenstvu na kojem je nastupio kao hrvatski reprezentativac.

Najperspektivnija sportašica u 2019. godini je članica Gimnastičkog kluba Vukovar Monika Zovko koja trenira već 8 godina. U 2019. godini je ostvarila  najznačajniji uspjeh – na završnici Kupa Hrvatske u B programu je osvojila 1.  mjesto. Monika je jedna od najmlađih vukovarskih gimnastičarki, ali se od početka ističe marljivošću i ozbiljnim pristupom što je prepoznao i Hrvatski gimnastički savez.

Najperspektivniji sportaš u protekloj godini u gradu Vukovaru je Dino Mojzeš, član Boksačkog kluba Borovo. U 2019. godini je osvojio drugo mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, a nastupom za Boksački klub Borovo ostvario je sve pobjede u Prvoj boksačkoj ligi.

Nagradu za najbolju ekipu u 2019. godini dobio je Ženski odbojkaški klub Enna Vukovar koji je u protekloj godini pokazao kako pripada među najbolje ekipe u domaće odbojke.

Posebnu nagradu za primjeren rad i postignute rezultate dobila je Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica.