Večeras je završio i posljednji natjecateljski dan ovogodišnjih, 13. Dana hrvatskog kulinarstva, koji se od 18. do 22. studenog održavaju u Varaždinskim Toplicama, a odakle i za naš grad i županiju stižu odlične vijesti.

Naime, nova prvakinja Hrvatske u kulinarstvu za 2019. godinu postala je Ana Marija Stanković, Vinkovčanka, članica Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije. Veliko je to priznanje ako znamo da su Dani Hrvatskog kulinarstva središnja nacionalna kulinarska manifestacija koja se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva Turizma, a cilj koje je popularizacija kuharske i slastičarske struke, poticanje izvrsnosti i napredka kuhara i slastičara, ali i svekolika afirmacija kuhara i slastičara.

U sklopu ove manifestacije održano je Bocuse d’Or Croatia, odnosno kvalifikacijsko natjecanje za Bocuse d’Or Europe, 11. natjecanje učenika Kamelija kup, 8. Državno prvenstvo slastičara i 13. Državno prvenstvo kuhara. Natjecateljski dio popraćen je i brojnim radionicama i predavanjima namijenjenima stručnom usavršavanju kuhara i slastičara.