Pomor ribe koji su proteklih dana uočili županjski ribiči u kanalu Županjski virovi poprima zabrinjavajuće razmjere. Prvi primjerci uginule ribe uočeni su u petak, a tijekom vikenda broj uginulih riba značajno se povećao. Zbog svega su na teren izašli inspektori koji su izuzeli uzorke čija bi analiza trebala pokazati što je dovelo do uginuća riba.  

Sada nam preostaje samo da čekamo i da vidimo što je uzrokovalo pomor ribe. Voda je nekako čudne boje tako da sumnjamo što je uzrok pomora ali sumnjamo da se radi o visokim temperaturama“, rekao je predsjednik Športsko ribolovnog društva Sava Ante Klanac.

Teško je procijeniti koliko je ribe uginulo, ali se uginule ribe mogu vidjeti na svakom koraku, a Županjskim virovima širi se nesnosan smrad. Do pomora je došlo u blizini auto ceste i blizini Županje. Inače, kanal Županjski virovi spojen je s Otočkim i Bošnjačkim virovima, a u tim kanalima obitava veći broj raznih vrsta riba.

Situaciju na Županjskim virovima dokumentirali su i članovi društva fotografijama na Facebooku, među kojima i Igor Katona.