24 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Andi Rea je novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni

Više od autora

- vl promo-Andi Rea [Andrea Grkinić] novo je ime u svijetu glazbe. Vrlo obrazovana mlada dama, po struci magistra filozofije i bibliotekarstva trenutno studira na Poslijediplomskom doktorskom studiju Informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njezin talent odmah je prepoznao Alan Dović prof. gitare na Rock akademiji koji je podržao Andi Reu te se ona tako od samog početka svog glazbenog djelovanja pojavljuje u ulozi autora pjesme koju je sama i interpretirala. ‘Ruke’ su energičan ali izuzetno radiofoničan singl za koji su tekst napisali Andi Rea i Alan Dović koji također autorski potpisuje glazbu, aranžman i produkciju.

Andi Rea ljubav prema glazbi otkrila je još kao dijete. Rođena je u Puli, gdje je još u osnovnoj školi nastupala na različitim priredbama diljem Istre, kao član školskog zbora. U srednjoj školi počinje pohađati satove pjevanja u OKUD Istra uz brojne nastupe u okviru manifestacija organizacije.

Dolaskom u Zagreb na fakultet, upisuje Rock akademiju (smjer pjevanje i gitara) koju uspješno završava, te kao članica škole bilježi brojne nastupe u Centru mladih Ribnjak i Saxu. Na Rock akademiji je također završila i tečajeve pisanja stihova, skladanja, tonskog snimanja i produkcije, te glazbe i posla. Na tečaju pisanja stihova upoznaje pjesnikinju Maju Perfiljevu koja uočava njezin talent za pisanje, te uz  njezinu podršku Andi Rea započinje nastupati s obradama njezinih pjesama ali i svojim autorskim u okviru pjesničkih večeri Maje Perfiljeve (The Jazz Club, Jazz Caffe Forum, Knjižnice grada Zagreba, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Crnogorski dom, Novinarski dom itd.)

Na Rock akademiji Andi Rea upoznaje Alana Dovića, prof. gitare, s kojim dijeli isti glazbeni senzibilitet, te s kojim započinje raditi na svojim autorskim pjesmama. Rezultat te suradnje pokazuje i njezin prvi singl “Ruke”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno