ANDI REA, 2018. / Photo: Dancing Bear press

Nakon energičnog i ekspresivnog prvog singla “Ruke”, Andi Rea u ulozi je autorice i teksta i glazbe zajedno sa svojim dugogodišnjim suradnikom Alanom Dovićem. “Strast” je eksplozivna i snažna electropop pjesma koja slavi ples, prve susrete, spontanost, odvažnost, život i njegovu noćnu stranu.

Andi Rea [Andrea Grkinić] po struci magistra filozofije i bibliotekarstva trenutno studira na Poslijediplomskom doktorskom studiju Informacijskih i komunikacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Njen pjevački talent odmah je prepoznao Alan Dović prof. gitare na Rock akademiji koji je podržao Andi Reu. ‘Ruke’ su energičan, ali izuzetno radiofoničan singl za koji su tekst napisali Andi Rea i Alan Dović koji također autorski potpisuje glazbu, aranžman i produkciju.

Andi Rea ljubav prema glazbi otkrila je još kao dijete u rodnoj Puli, u osnovnoj školi nastupala je na različitim priredbama diljem Istre kao član školskog zbora. Dolaskom u Zagreb na fakultet, upisuje Rock akademiju (smjer pjevanje i gitara) gdje je također završila pisanje stihova, skladanje, tonsko snimanje i produkciju. Na tečaju pisanja stihova upoznaje pjesnikinju Maju Perfiljevu koja uočava njezin talent za pisanje, te uz  njezinu podršku Andi Rea započinje nastupati s obradama njezinih pjesama ali i svojim autorskim u okviru pjesničkih večeri Maje Perfiljeve (The Jazz Club, Jazz Caffe Forum, Knjižnice grada Zagreba, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Crnogorski dom, Novinarski dom itd.) Na Rock akademiji upoznaje i Alana Dovića, prof. gitare, s kojim dijeli isti glazbeni senzibilitet, te s kojim započinje raditi na svojim autorskim pjesmama. Rezultat te suradnje pokazuje i njezin prvi singl Ruke.