27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. travnja 2024.

Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki pretpremijerno predstavili nadolazeći album “Mura Mura”!

Više od autora

- vl promo-

Jučer su u sklopu nove sezone “Čaše osvježavajućeg zvuka” u Hoću knjigu Megastoreu u Bogovićevoj, Andreja Kurelec Košavić, Darko Rundek & Ekipa Ftičeki, pretpremijerno predstavili svoj nadolazeći album “Mura Mura”! Album će izdati Menart u studenom, a već idući tjedan objavit će i spot za prvi službeni singl.

U sat vremena, fenomenalne svirke, energična i rasplesana Andreja u pratnji benda, emotivno je prenijela pravi međimurski zvuk u centar Zagreba.

“Sončece”, “Pajdaš”, “Dej mi Bože”, “Rojžica”… samo su neke od pjesama koje su prisutni mogli čuti uživo, a koje će se naći i na albumu.

ANDREJA, RUNDEK I EKIPA FTIČEKI, 2018. / Photo: Saša Jungić

Jučer su nastupali u nepotpunom sastavu u formaciji od 5 članova: Andreja Kurelec Košavić (vokal), Darko Rundek (gitara/bas), Igor Pavlica (truba), Silvio Bočić (bubnjevi/gitara) i Ana Kovačić (saksofon). Članovi Ekipe još su i Roko Crnić (kontrabas), Miro Manojlović (vibrafon/udaraljke) te Nataša Radić (mandolina) i Marko First (violina) iz grupe Cinkuši.


Većina ovih muzičara je već svirala s Andrejom u grupi Cul-de-Sac, Drunkboat Orchestra i na neformalnim svirkama.

ANDREJA, RUNDEK I EKIPA FTIČEKI, 2018. / Photo: Saša Jungić

Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu “Mura Mura”. Andreja je izabrala 12 svojih najdražih međimurskih pjesama, koje je odavno željela otpjevati i snimiti, a Darko Rundek preuzeo je ulogu umjetničkog voditelja.

Nakon dugog odlučivanja koju pjesmu uzeti za prvi singl, odluka je konačno pala – bit će to pjesma “Dolinom se šetala” čiji spot možete pogledati u nastavku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno