Zagrebačku pjevačicu, trubačicu i performericu Andreju Kurelec Košavić s Rundekom & Ekipom povezao je rad na albumu “Mura Mura” koji će pod okriljem Menarta biti objavljen početkom veljače na vinilu i CD-u.

Nakon prvog singla “Dolinom se šetala” kojim su predstavili svoj rad, pjesmu “Mura Mura” odabrali su za drugi najavni singl za istoimeni album.

Ovu fenomenalnu kompoziciju u trajanju od 9 minuta, prati i kratki umjetnički film Arona Kovačića u kojem se melodija, pjesma/priča, muzika i slika organski povezuju u atmosferu koja nas uvlači u svoj svijet.

Andreja i Rundek, 2019. | Foto: Anastazija Vržina | Menart promo

“Mura nije obična rijeka. O njenim virovima se od pamtivijeka ispredaju legende i vjerovanja. Ona su prisutna i u ovoj tradicionalnoj pjesmi u našoj izvedbi. Izvorne međimurske pjesme su za nas, kao i za mnoge, inspiracija i veza s nekom iskonskom muzikom. Ona je također daleko od toga da bude obični radijski singl, ali će se ambiciozniji radio usuditi pozvati svoje slušaoce da zarone u nju. Kompozicija u trajanju od 9 minuta, dat će im dovoljno vremena i dubine za to.”

Rundek i Ekipa su već uigran tim. Sreli su Andreju i stavili se u službu njenog glasa i izražajnosti koje je ona stavila u službu međimurskih melodija i riječi. Nije bilo nikakvog kalkuliranja. Svi su doprinijeli da album bude snimljen na najjednostavniji i najmuzikalniji način.

“Uživajte u onom što vidite i čujete. Mi smo ponosni na ovaj uradak.” – poručuju Andreja, Rundek & Ekipa Ftičeki.

Pjesmu “Mura Mura” slušajte i na Deezeru.