Među mlađim stanarima koji su se smjestili u Poduzetnički inkubator je i Centar Zdravog Života – jedinstveno mjesto u Vinkovcima koje na jednom mjestu pruža kozmetičke usluge, pomoćne djelatnosti u medicini poput masaže te usluge čuvanja zdravlja na svim razinama.

“Cilj je poboljšanje kvalitete života korisnika na fizičkom, psihičko/ mentalnom, emotivnom i duhovnom nivou uz rehabilitaciju, edukaciju, njegu, kozmetiku i pomoć“, rekla nam je njegova vlasnica Andrijana Previšić, majka troje djece i medicinska sestra u vinkovačkoj bolnici. Ona se prošle godine odazvala pozivu Grada Vinkovaca i u Poduzetničkom inkubatoru otvorila Centar Zdravog Života. Ovaj salon zdravlja i ljepote pruža usluge tradicionalne i alternativne medicine, njege i kozmetike.

„Sve je počelo idejom o osnivanju objekta koji će uz suradnike sadržavati sve ove spomenute segmente te donijeti boljitak lokalnoj zajednici uz prihvatljive cijene i kvalitetne usluge. Usto, u komunikaciji s pacijentima na bolničkom odjelu gdje radim, spoznala sam da se sve više njih povodi za alternativnim metodama liječenja i biljnim terapijama“, pojašnjava Andrijana i dodaje kako je alternativna medicina za sada zasnovana na kvantnoj analizi tijela koja je vrlo popularna i tražena u vinkovačkom kraju, a pregled je potpuno besplatan. Ovom analizom preko valnog magneta koji nema štetno djelovanje dobiva se uvid u stanje organizma, u nedostatke, nepravilnosti i odstupanja u ljudskom tijelu, ali i savjete kako i čime najlakše vratiti organizam u što bolju funkciju.

Što se tiče medicine, trenutno u salonu ima masaže raznih vrsta kao što su sportska, cirkularna, anticelulitna, limfna, opuštajuća i refleksna masaža stopala. Masaže se izvode isključivo biljnim i ljekovitim uljima koja osiguravaju i njegu kože te mikrocirkulaciju. Ovu uslugu planira i proširiti, a to će učiniti isključivo uz konzultacije i suradnju s liječnicima, stručnjacima za ovo područje.

Njegu tijela i lica obavlja isključivo biljnim preparatima, uskoro i svojim vlastitim jer je započela proizvodnju u suradnji s Inkubatorom Drenovci, a posebno ovdje izdvaja šećernu pastu za depilaciju. „Kozmetika je uvijek potrebna i nije potpuno zasnovana na prirodnim i biljnim, nego i klasičnim sadržajima, ali probranih marki robe i opreme“, napominje. Važno je reći i kako u skoroj budućnosti dobiva i aparate oscilator i binauralna. Andrijana surađuje i s tvrtkom Forever living Company čiji su dodaci prehrani djelotvorniji od bilo čega s čime se dosad susrela.

Obrt Centar Zdravog Života osnovan je 10. rujna, a u vinkovački Poduzetnički inkubator uselio je samo osam dana kasnije. Andrijana ističe kako je broj klijenata zadovoljavajući s obzirom na epidemiološke prilike, a razmišlja i o zapošljavanju novih suradnika jer ima samo jednog fizioterapeuta na ugovoru o djelu.

„Moj početak poduzetništva uvelike je olakšan ulaskom u Poduzetnički inkubator i pomoći od Grada sufinanciranjem prostora, te od pomoći ljudi koji ga vode i uvijek su mi na raspolaganju, a to je jako važno za mlade poduzetnike. Svim mladima ili početnicima u poduzetništvu savjetovala bih ovakav početak, jer puno je lakše rasti kad imate pomoć i podršku educiranih ljudi“, zaključuje Andrijana Previšić.