Općina Andrijaševci ima razlog za zadovoljstvo, jer je uspješno realizirano nekoliko projekata, a i mnogi su, kako kaže općinski načelnik Damir Dekanić, uskoro krenuli, ili su u planu. Uglavnom, može se kazati da je ova općina veliko gradilište.

Biciklistička staza Rokovci–Vinkovci uvelike je povećala sigurnost sudionika u prometu jer su se biciklisti i pješaci maknuli s glavne vrlo prometne ceste. Cikloturizam, navode u Općini Andrijaševci, ima poprilično značenje za to područje jer su u ponudu uvršteni lokaliteti poput “Rokovačkih zidina, izletišta “Sopot” koje je povezano i sa Sopotskim kućicama, a riječ je o četiri kućice koje su izgledom i tehnikom građenja vjerne replike kućica iz sopotske kulture. Tu je kao turistički potencijal i Poučna šumska staza “Park Kanovci” poznate po šumskom kompleksu Spačvanskog bazena, najveće cjelovite šume hrasta lužnjaka u Europi.

Kako je na stazi postavljena komunalna oprema poput klupa za odmor i parkiranje bicikala, na red došlo i njezino osvjetljavanje. Djelatnici tvrtke Luma Energy iz Zagreba počeli su ovih dana s radovima na prvoj fazi gradnje solarne LED rasvjete uz pješačko-biciklističku stazu koja spaja ovu općinu s gradom Vinkovcima. Postavljeno je 30 stupova u razmaku od 50 metara što znači da je pokriveno 1.500 metara staze ili točno pola, s obzirom na to da je ukupna dužina staze 3.000 metara.

“Rasvjetu radimo u dvije faze, a prva faza izgradnje vrijednosti je 625 tisuća kuna. Od toga iznosa 250 tisuća kuna sufinanciralo je Ministarstvo regionalnog razvoja, dok je preostali dio novca osigurala Općina Andrijaševci.”, kazao nam je načelnik Dekanić dodavši kako je riječ o vrlo isplativom, ekonomičnom i trajnom rješenju, a osim ostvarenja ušteda na energiji, čuva okoliš i podiže razinu kvalitete života.