14 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Ang Lee u pregovorima oko pristanka za mjesto redatelja filma Gemini Man

Više od autora

- vl promo-Tajvanski redatelj i trostruki dobitnik nagrade Oscar, Ang Lee (Tigar i zmaj, Hulk, Planina Brokeback, Pijev život) u pregovorima je oko režije SF akcijskog trilera GEMINI MAN, projekta koji je u opticaju već skoro 20 godina.

Priča filma je koncentrirana oko ostarjelog ubojice koji se hoće povući iz posla, ali biva primoran na ultimativnu bitku sa vlastitim 25 godina mlađim klonom koji je na vrhuncu svojih moći…

Još u 1997. Darren Lemke je predlagao projekt filmskom studiju Disney, trebao ga je producirati Don Murphy a režirati ga pokojni Tony Scott. Planirali su koristiti kompjutersku animaciji kako bi se postiglo da isti glumac može glumiti obje uloge, ali tadašnja CGI tehnologija tada nije bila toliko razvijena da bi to izgledalo realistično.

CGI podmlađeni Robert Downey Jr. u filmu Kapetan Amerika: Građanski rat (2016.)

Ipak, to nije zaustavilo razvoj samog projekta pa su se tako smjenjivali scenaristi: Brian Helgeland, Andrew Niccol, i David Benioff, samo su neka od najzvučnija imena koji su radili na scenarijudok je ovaj posljednji čak dobio i milijunski honorar za svoj rad. Jedno vrijeme je i pokojni Curtis Hanson povezivan sa projektom, a Mel Gibsona se spominjalo kao glumca koji bi trebao glumiti glavnog lika.

Bilo kako bilo, trehnološka evolucija je napredovala malim koracima ka rješenju snimnja filma ‘Gemini Men’: David Fincher je podmlađivao i postarivao Brad Pitta u ‘Neobičnoj priči o Benjaminu Buttonu’ (2008.), a slično se radilo i u filmu ‘Tron: Nasljeđe’ (2010.). U Marvelu su puno postigli na tom polju u filmovima ‘Kapetan Amerika: Građanski rat’  u kojem se pojavljuje se mladi Robert Downey Jr., u ‘Ant-Manu’ se pojavljuje mlađahni Michael Douglas) i ponovo sa najnovijim Čuvarima galaksije, Vol. 2′ u kojem se pojavljuje mladi Kurt Russell. Za ‘Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda’ istu stvar su uradili i sa Carrie Fisher i Peterom Cushingom.

… također podmlađeni Michael Douglas za potrebe Ant-Mana (2015.)

Ipak, u svim navedenim filmovima radi se o relativno kratkom pojavljivanju dok će za potrebe filma ‘Gemini Man’ to morati biti tijekom gotovo cijelog filma, što će, dakako, iziskivati i veliki budžet ali i ogromne kreativne resurse da bi se postigla uvjerljivost.

Film ‘Looper’ redatelja Riana Johnsona imao je sličnu premisu samo što je koristio pojam putovanja kroz vrijeme umjesto kloniranja, te je uz pomoć šminke i protetike Joseph Gordon-Levitt glumio mladog Brucea Willisa.

Jerry Bruckheimer će producirati ‘Gemini Mana’, dok iza projekta stoji producentska kuća Skydance u kojoj su uvjereni da sadašnja tehnologija može odgovoriti zahtjevima filma i da će uz pomoć Anga Leea kao redatelja imati veliki hit u kinima. [Filmofil]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno