Foto: New Line Cinemas / Blitz film
U kina početkom svibnja stiže napeti triler “Oni koji mi žele smrt”, temeljen na istoimenom romanu Michaela Koryte, u kojem glavnu ulogu nosi holivudska ikona i dobitnica nagrade Oscar® – Angelina Jolie.
Redatelj je za Oscara nominirani Taylor Sheridan, poznat po scenarijima žanrovskih bisera poput velikog hita “Sicario”, “Tragovi u snijegu” i “Sve ili ništa”.
Film govori o maloljetnom dječaku koji nakon što postane svjedok brutalnog ubojstva, ulazi u sustav zaštite svjedoka i izdan mu je novi, lažan identitet. Ubojice koji su odgovorni za zločin kojem je bio svjedok, u lovu su na njega i ubijaju svakoga tko im se u potrazi za njim nađe na putu. Jedina šansa za preživljavanje mu je vatrogaskinja koja se još oporavlja od gubitka tri života koja nije uspjela spasiti od požara.
Uz Angelinu Jolie u filmu se pojavljuju i Nicholas Hoult, Finn Little, Aiden Gillen, Medina Senghore, Tyler Perry, Jake Weber i Jon Bernthal.
“Oni koji mi žele smrt” (Those Who Wish Me Dead, 2021.) u distribuciji Blitza stiže u domaća kina 6. svibnja ove godine.