11 C
Vinkovci
Utorak, 23. travnja 2024.

Od animiranog sušija do prehlađenog vuka: vodič kroz Animafestov program za djecu i mlade

Više od autora

- vl promo-

f_animafest_2016_logo_djecji-progam

U golemoj ponudi od preko 300 filmova, veliki adut programa Svjetskog festivala animiranog filma i ove su godine programi namijenjeni djeci i mladima. Pomno odabrani naslovi za različite dobne skupine, uz obiteljske piknike, projekcije na otvorenom, te radionice animacije, garancija su da će i ovo izdanje Animafesta biti omiljeno među najmlađima.

Najšareniji program ovogodišnjeg Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb (6. – 11. lipnja) s posebnom je pažnjom pripreman upravo za djecu i mlade. Glavni je njegov dio Natjecanje filmova za djecu, koje se sastoji od čak 41 kratkometražnog animiranca prilagođenog raznim dobnim skupinama, a najbolji među njima birat će upravo – dječji žiri.Natjecanje filmova za djecu sjajna je prilika za upoznavanje s raskošnim obiljem animacijskih tehnika – od pijeska, preko crteža na staklu, klasične crtane animacije i 3D-a, pa sve do animiranog – sušija.

Animafest je pripremio i poseban Obiteljski program, koji naprosto mami da subotnja jutra ususret festivalu provedete na obiteljskim piknicima i open-air projekcijama, a tijekom samog festivala u kinima, i to raznim zagrebačkim kvartovima, dok će različite radionice animiranog filma biti prilika da i najmlađi učine prve animacijske korake.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno