17 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

“Anine pjesme” otvorile jubilarne 10. Antičke filmske večeri

Više od autora

- vl promo-Otvorene su još jedne Antičke filmske večeri koje se održavaju u sklopu DORF-a, a ove godine obilježava se jubilarno 10. izdanje koje je otvorila redateljica Vlatka Vorkapić filmom “Anine pjesme” koji govori o pučkoj pjesnikinji iz Komletinaca i njezinoj najboljoj prijateljici.

Osim Aninih pjesama Vinkovci su imali još jednu premijeru, a radi se o filmskoj projekciji pod nazivom “Vučedolska jarebica” redatelja Darka Puharića koji je dobio nagradu na Filmskom festivalu u Madridu. Ljubitelji filma moći će uživati i u recentnim djelima autora i iz Srbije i Slovenije.

Organizatori festivala istaknuli su kako zbog koronavirusa i dvogodišnje pauze nije bilo prostora da se ove godine ide u značajnije iskorake po pitanju sadržaja na festivalu, no da bi od sljedeće sezone mogao biti puno bolji i bogatiji program te da će se tada razmišljati i nekim novitetima.

„Na ovogodišnjem izdanju ponovno imamo kviz s Mariom Kovačom i raduje me što ima jako puno zainteresiranih te što je Lapidarij opet oživio i što je prepun mlađe ekipe koja gleda filmove. Čini se da sve to pomalo ide u nekom boljem smjeru i bit će izrazito zanimljivo što ćemo ove godine zabiti zastavicu u pop kulturnoj povijesti Vinkovaca. Dakle, pričat ćemo o ŽVOKS-u (Život Vinkovačke Omladine Koja Spava) kultnom vinkovačkom gimnazijskom školskom listu iz kojega je stasala jako velika plejada bitnih i novinara i autora”, navodi Toni Šarić.

Foto: Uvodna scena filma “Anine pjesme”

Cijeli koncept DORF-a i Antičkih filmskih večeri je da se prostor da nekim manje poznatim pričama i nečemu što ipak nije toliko komercijalno, stoga se organizatori trude i tim ljudima dati priliku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno