16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

ANKETA: Podržavate li preuzimanje HNK Cibalia od strane austrijskog investitora Eduarda Brunnera? 

Više od autora

- vl promo-

Sinoć je u Vinkovcima lansirana vijest kako je Eduard Brunner zainteresiran za otkup paketa dionica koje Grad Vinkovci trenutno ima u HNK Cibalia (oko 56%).

Međutim, postavlja se pitanje tko je spomenuti Austrijanac i što znamo o njemu iz prošlosti?

Eduard Brunner vlasnik je poslovne grupacije Team One Invest Consulting Group Ltd. Radi se o vodećoj tvrtki za sportski menadžment koja se voli pohvaliti kako posjeduje sve sposobnosti u svim aspektima nogometa.

Javnosti pak, sudeći po šuškanjima gradskih kuloara, vrlo je apstraktna činjenica kako ova kompanija ima sjedište u Keniji, tamo, naime, kako se predstavlja, Brunner posjeduje i jedan nogometni klub, kao i nogometnu akademiju u Nigeriji. Dakle, prvobitno ova grupacija bazirala je svoje aktivnosti na afričke zemlje u kojima je htjela prikupiti talentirane afričke nogometaše. Ipak, u posljednjih godina, tvrtka se pokušava probiti i na globalno tržište, a oko su bacili i na hrvatske nogometne travnjake.

Nije prvi puta kako je Brunner povezan s klubom iz našeg grada. Još 2017. godine pričalo se kako želi preuzeti većinski paket dionica Cibalije, no do konkretne realizacije nije nikada došlo. Isto tako, sa svojom je grupacijom bio i na ulaznim vratima Istre 1961. Prema pisanjima Sportskih novosti iz 2017., austrijski menadžer bio je na korak do preuzimanja pulskog prvoligaša, no na račun kluba na kraju nije uplaćen iznos od oko 2,5 milijuna kuna, što bi rezultiralo deblokadom klupskog računa. Iz žuto-zelenog tabora tada su poručili kako je “nepotrebno izgubljeno desetak dana”.

Sada je, navodno, potencijalni investitor spreman intervenirati odmah te u znak dobre volje uplatiti na račun Cibalije oko 150 tisuća američkih dolara, no gradonačelnik Ivan Bosančić je oprezan rekavši jutros kako će Brunner imati priliku financirati klub ako se posao uspješno završi.


Potencijalni investitor djelovao je ozbiljno, s vizijom. Uputili smo ga u daljnju proceduru, koja je definirana od strane Gradskog vijeća Vinkovaca. Očekivani daljnji tijek radnje bio bi natječaj za prodaju dionica Grada Vinkovaca koji ćemo raspisati u što kraćem vremenskom roku u sljedećih mjesec dana. O tome će raspravljati Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia koje ću izvijestiti o iskazanom interesu koji se pojavio, kao i vijećnike na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća. Želim da javnost bude upućena u priču”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Jedno je sigurno, idući dani i tjedni donijet će nam konkretne informacije oko cjelokupne sage te bismo trebali dobiti konačnu odluku. Vinkovački Ultrasi još se nisu oglasili i dali svoje mišljenje po ovom pitanju, a ne sumnjamo kako će gradonačelnik Ivan Bosančić sa svojim suradnicima i upravom kluba dobro razmisliti i zaštiti ime Cibalije prije nego li se bilo kakav posao dogovori.

Na kraju vas zato u anketi pitamo:

Podržavate li preuzimanje HNK Cibalia od strane austrijskog investitora Eduarda Brunnera?

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno