34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Anthraxov povratak u prvu ligu

Više od autora

- vl promo-

m_anthrax_pvratak-u-prvu-ligu

Skorašnji zagrebački gosti, grupa ANTHRAX trijumfalno se vratila u prvu ligu svjetskog trash metala albumom For All Kings, ponajboljim izdanjem svoje karijere.  Novi materijal objavljen je 26. veljače i uletio ravno na prvo mjesto Billboardove Hard Rock liste albuma.

‘For All Kings’, jedanaesti studijski album Anthraxa, zacementirao je status grupe ne samo unutar Velike četvorke (uz Metallicu, Slayer i Megadeth) nego i među najvažnijim metal imena današnjice. Samo u prvom tjednu zabilježili su prodaju od 34.000 primjeraka što je bilo najbolje otvaranje još od ‘Sound Of White Noise’ iz 1993., a kritika ga je svrstala među njihova najznačajnija ostvarenja, rame uz rame s klasicima poput ‘Among The Living’ i ‘Spreading The Disease’.

Grupa je počela raditi na novom materijalu još u rujnu 2013., da bi krajem ušla u studio u Los Angelesu i uz produkciju Jaya Rustona (Stone Sour, Ronnie James DIO…) finiširala gotovo 30tak pjesma od kojih je na izdanje našlo njih 13. Kao singlovi su odabrani ‘Evil Twin’, ‘Breathing Lightning’ te “Blood Eagle Wings’čiji videospot je premijerno prikazan 3. ožujka. U krvavoj pozadini priče pjesme ‘Blood Eagle Wings’ krije se izrazito brutalna metoda egzekucije, često opisivana u islandskim sagama. Zanimljivo da je glavnu ulogu u videospotu odigrao James Duval, poznat iz indie kino hita ‘Donnie Darko’.

Usporedo s objavom albuma stigla je i laskava nominacija u kategoriji Golden Gods uglednog magazine The Metal Hammer, a da li ju je Anthrax osvojio saznat će se 13. lipnja na proglašenju u Londonu. No, prije Londona bend će svratiti na Zagrebački Velesajam 1. lipnja gdje će, u paviljonu 9, nastupiti s još jednim velikim metal imenom – grupom Slayer.

U prodaji su ulaznice po cijeni od 220 kn. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 250 kn. U prodaju je ukupno pušteno 2.500 ulaznica.

VIDEO: Blood Eagle Wings

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno