18 C
Vinkovci
Subota, 3. lipnja 2023.

Antonija Polešćuk otvorila prvi mobilni frizerski salon u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ako mušterije ne mogu k njoj, dolazi ona njima. Četke, škare, vikleri, boje za kosu, uvijači, sušila, pegle – samo dio je onoga što svakodnevno vozi u svome automobilu, pokucat će gdje god ju pozovu, a najveće je olakšanje roditeljima s malom djecom te starijima i nemoćnima. Antonija Polešćuk vlasnica je prvog mobilnog frizerskog salona u Vinkovcima.

Prvih mjesec dana ovog inovativnog poteza, kaže, iznad je svih očekivanja. Traže ju i mladi i stari, muškarci i žene, bilo da je riječ o tek šišanju, feniranju ili svečanoj frizuri. Nema toga što ova kreativna 45-godišnjakinja neće moći u toplini vašega doma. U frizerstvu je već 25 godina, a posljednjih deset imala je vlastiti salon koji je odlučila zatvoriti – zbog zasićenja.

„Htjela sam nešto novo i drugačije. Najprije sam htjela voziti dostave, a onda mi je došlo u glavu da imam svoj zanat u rukama i da bi to itekako mogla iskoristiti. Zašto ne bi imala dostavu s vlastitim poslom u kojemu si sama mogu organizirati radno vrijeme?”, pitala se Antonija prije nego što se hrabro ‘bacila’ u ovaj pothvat. Sve je istražila, pripremila i 13. ožujka službeno otvorila Frizerski salon 2GO M&V.

Mobilni salon, kaže Vinkovčanka, štedi vrijeme, nema više žurbe, izgubljenih termina, planiranja s djecom. Ona će doći kada i gdje poželite. Gužvu je očekivala, ali iznenadila ju je tako brzo.


„Dnevno u prosjeku imam između sedam i deset klijenata, što je jako velik broj u odnosu na početke u salonu. Iznenadio me ovakav bum. Ako se nastavi, definitivno ću tražiti pojačanje”, priča nam Polešćuk i dodaje kako je na raspolaganju cijeli dan odnosno radno vrijeme ima od 8 do 20 sati, subotom od 8 do 14. Vlastiti salon, napominje, ne planira više otvarati. „Godinama sam smišljala što bih mogla raditi i napokon sam pronašla nešto što mi u potpunosti odgovara. Nisam stacionirana, a i imam svoje vrijeme za kojega mogu obavljati i nešto drugo, jer u salonu moram biti osam sati”.

Jedna je od tek nekoliko u Hrvatskoj koje svoje frizerske usluge nude na terenu, a posebno će izdvojiti nedavni odlazak u jedan vinkovački starački dom u kojemu su ju dočekali doslovno kao kraljicu. U jednom danu ih je ošišala 11, u drugom njih troje. „Jedna me gospođa doslovno čekala od jutra, izljubila me i izgrlila. Vole se i oni ponekad srediti pa su svi bili oduševljeni”, istaknula je.

Slično joj se događalo i na drugim terenima, uz zagrljaj nerijetko dobije i poklončić, a posebno joj se raduju roditelji s malom djecom koji, kažu joj, napokon više ne moraju prolaziti kaos s dugotrajnim spremanjem i planiranjem.

Iako joj ponekad bude teško iz dana u dan nositi svu tu opremu, sreća koja ju obuzme zadovoljstvom klijenata nešto je neprocjenjivo, nešto zbog čega bi ovaj posao ‘mogla raditi dok ne padne s nogu’. Na radost Vinkovčana i Vinkovčanki koji su nesumnjivo prihvatili ovu uslugu, s obzirom na to kako je Antonijin raspored sve popunjeniji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno