Novi junak DC svijeta – Aquaman je u prvom vikendu otvaranja doplivao do rekordnih 94M$ samo u Kini i time ostvario najbolje otvaranje DC filma, ali i najbolje Warner Bros. otvaranje ikada na tom teritoriju.

Time je Aquaman potukao svu konkurenciju internacionalno samo s jednim jedinim teritorijem na kojem se ovaj vikend prikazivao!

Aquaman, 2018. | Photo: Jasin Boland | Warner Bros. + Blitz film promo

Dugogodišnji obožavatelji DC svijeta nisu morali dugo čekati na nezavisni film o ovom superjunaku kojeg smo imali prilike gledati u filmu Liga pravde. Neodoljivi Jason Momoa, već svima dobro poznat iz kultne serije Igra prijestolja, rođen je za ovu ulogu te je već sad jasno da u filmu neće nedostajati humora, akcije, ali i “scena bez majice”. Radnja filma prati polu – čovjeka, polu – atlantskog heroja Arthura Curryja (Jason Momoa), kojem je majka kraljica Atlanna (Nicole Kidman) ostavila kao ostavštinu prijestolje podvodnog kraljevstva Atlantide. Međutim, Aquamanov polubrat Orm, koji je duboko razočaran činjenicom da prijestolje nije njegovo, kreće u osvajanje trona i rat protiv Aquamana.

Uz Jasona Momou i Nicole Kidman, u filmu se pojavljuju Patrick Wilson kao Aquamanov polubrat, Amber Heard kao princeza Mera, Willem Dafoe kao Vulko i Temuera Morrison kao Aquamanov otac.

Film u distribuciji Blitza, stiže ovog četvrtka, 13. prosinca i to u najboljim formatima: IMAX 3D, 4DX i REALD 3D, a izniman interes publike dokazuje i veliki broj ulaznica prodanih u pretprodaji u domaćim kinima.