Art Club Vinkovci večeras je proslavio svoj prvi rođendan. Također, obilježilo se i 20 godina rada Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci uz otvorenje izložbe članova HDLU-a i Art Cluba. Održan je i koncert The Vintage Banda, kao i benda The Milky Way, uz predstavljanje knjige “Rock u Vinkovcima”.

“Svake godine imamo nekoliko izvrsnih izložbi, kao što je bila u Galeriji Dijana u Puli, a posebno bih istaknuo izložbu koju smo imali za obilježavanje Sigetske bitke. Zatim moram spomenuti Pečuh, Otok, Županju, te naravno Vinkovce. Imamo preko 60 članova iz Moldavije, Ukrajine, Vojvodine, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Imali smo jako puno humanitarnih akcija kojima se možemo pohvaliti. Spustio sam kriterije i ukinuo članarinu, može se učlaniti tko god želi, prihvaćamo sve koji imaju znanja u području umjetnosti i svi su dobrodošli”, istaknuo je ovom prilikom Ivan Lončar Žan, predsjednik HDLU-a Vinkovci te izrazio sreću i zadovoljstvo odazivom na večerašnje obilježavanje 20 godišnjice HDLU-a Vinkovci, ali i obilježavanje prve godine Art Cluba čiji je osnivač uz svima nam poznatog Šimu Jovanovca koji je ovom prilikom dodao: “Prvih smo se godinu dana borili i od ruševine napravili ogroman posao. Danas je to jedna godina koja je proletjela, gdje smo stali na noge, puno toga učinili, ali i puno toga imamo još za učiniti pto smo započeli. Sretni smo i zadovoljni svim događanjima koja su ovdje bila, i željno iščekujemo sve nove koncerte, izložbe i nove članove. Pokazali smo Vinkovcima i cijeloj Slavoniji, čak i Hrvatskoj što ovakav klub znači, ali što tek može učiniti za buduće generacije. Hvala svima koji su ovo omogućili, a njih je smo četrdesetak, ali su velika snaga. Siguran sam da ovakav klub ne postoji u Hrvatskoj, koji nije samo kafić nego skuplja jake snage u raznim vidovima umjetnosti gdje sve ide kroz edukaciju”.

Art Club već godinu dana stvara nove generacije umjetnika, glazbenika, te budućih slikara i pjesnika. Pozivaju sve medije na suradnju da se još bolje iskoristi sve što oni kao Klub mogu dati. Žele da se prostor iskoristi, da sve generacije uživaju u onom što su oni u godinu dana uspjeli postići. Godišnja članarina iznosi 300kn, učlaniti se može bilo tko, a prostor je na raspolaganju svima.

Čitava jedna generacija Vinkovčana večeras je dobila priliku vratiti se u mladost koncertima koji su održani, ali zasluge za ovaj povratak u prošlost također idu Želimiru Ivkoviću, autoru knjige “Rock u Vinkovcima”, koja je večeras ponovno predstavljena u prostoru Art Cluba. Knjiga govori o povijesti pop i rock-scene u Vinkovcima i okolici. Ima 335 stranica, s mnoštvom fotografija na kojima će mnogi današnji Vinkovčani prepoznati lica iz vlastite mladosti.

Uz zvukove rock and rolla do kasno u noć proslavio se prvi od, nadamo se, još puno rođendana Art Cluba. Nadamo da će i Art Club i HDLU Vinkovci izroditi puno novih umjetnika i obogatiti našu umjetničku scenu.