14 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. svibnja 2022.

Asfaltiranje ulica u Novom Selu kroz koje je prošla mreža odvodnje

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić danas je posjetio ulice u Vinkovačkom Novom Selu u kojima se ovih dana postavlja završni sloj asflata.

„Cilj nam je da sve ulice u Novom Selu u konačnici budu asfaltirane te da ovaj dio grada u narednom razdoblju dobije kompletnu komunalnu infrastrukturu. Ovdje jedan dio ide kroz aglomeraciju, gdje se sada uređuje sve ono što je bilo oštećeno kada je rađena kanalizacija, a jedan dio uređujemo iz proračuna. Sada smo već na brojci od nekih 18 ulica koje će biti uređene i koje će dobiti novi asfalt“, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Danas je, inače, asfaltirana Ulica Dren, a ovaj tjedan u Novom Selu radilo se u pet ulica. Radovi su sve intenzivniji kako je došlo ljepše vrijeme te građani vrlo brzo mogu očekivati da će strojevi biti i u onim ulicama koje su preostale za urediti.

„Kroz projekt aglomeracije u konačnici će većina imati kanalizacijsku mrežu, a znamo koliko je to važno, pogotovo ovdje gdje se danas nalazimo, gdje su problem podzemne vode. Ljudi su imali velike troškove i nisu mogli to na adekvatan način sve skupa sanirati te vjerujem kako će im sada biti puno lakše“, naglasio je gradonačelnik.

Kroz veliki projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna”, u sklopu kojega su samo na aglomeraciji Vinkovci u tijeku radovi vrijedni gotovo 157 milijuna kuna, otklonjen je značajan dio infrastrukturnih problema u gradu, naročito u njegovim rubnim dijelovima. Velik dio posla je odrađen i preostali su samo završni detalji, što se može vidjeti iz podataka kako je do sada na aglomeraciji Vinkovci, koja obuhvaća Borince, Mirkovce, Vinkovce i Novo Selo, izgrađeno 40,2 od 40,6 kilometara novih gravitacijsko-tlačnih kanala, svih 8 predviđenih crpnih stanica te svi priključci, ukupno njih 2.672.

Također, u sklopu aglomeracije Vinkovci osim radova na mreži, izvedeni su i radovi dogradnje/rekonstrukcije UPOV-a Jošine, a ovom dogradnjom omogućen je 3. stupanj pročišćavanja otpadnih voda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno