18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Atraktivne lokacije u Stambeno-servisnoj zoni Nuštar

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Općina Nuštar ponovno je pokrenula aktivnosti vezane uz Stambeno-servisnu zonu Nuštar koja se nalazi na lokaciji na ulazu u Nuštar iz pravca Vinkovaca i ima odličan prometni položaj. Dobar položaj zajedno s pogodnostima koje je Općina Nuštar predvidjela kako bi privukla poduzetnike, trebali bi pridonijeti da ova zona doista i zaživi.

Poznato je, naime, kako je Općina Nuštar tijekom 2006. godine prodala 15 građevinskih parcela u zoni, te ponovno otkupila njih 7 nakon što su kupci odustali od planiranih investicija. Nažalost, niti oni koji su zadržali parcele do sada još ništa nisu investirali, ali Općina tu ništa ne može učiniti budući da na prvom natječaju nije bilo roka za realizaciju investicije. Kako se u međuvremenu pojavio interes novih investitora, a i cilj je Općine da zona napokon zaživi, 18. ožujka raspisan je natječaj, koji je otvoren na neodređeno vrijeme, do prodaje svih osam ponuđenih parcela. Ovaj put uvjet je da se u roku predviđenom Poslovnim planom, a koji ne može biti duži od 2 godine od potpisivanja ugovora realizira poduzetnički projekt odnosno izgradi potrebne prostorije i započne s radom.

Općina Nuštar kao osnivač i nositelj razvoja Stambeno-servisne zone Nuštar, pored izdvajanja sredstava iz proračuna za infrastrukturno opremanje zone, odriče se i dijela prihoda u cilju stimuliranja i poticanja poduzetničke aktivnosti. Kriterioji prema kojima se umanjuje početna cijena koja se kreće od 6,51 do 8,40 eura po m2, su: broj novozaposlenih djelatnika, vrsta djelatnosti, visina ulaganja, poduzetnici početnici, sjedište tvrtke na području općine Nuštar.

Prednost pri odabiru poduzetničkih programa kojima će se omogućiti ulaganje u stambeno-servisnu zonu imaju oni poduzetnici koji zapošljavaju veći broj djelatnika, koji se planiraju baviti proizvodnim djelatnostima, oni koji koriste i uvode u svoj rad naprednu tehnologiju i visina ulaganja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno