18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Audio vizualna trilogija riječkih The Siids dobiva završetak u pjesmi Giving Myself To You

Više od autora

- vl promo-
Nakon singlova ‘Meaningless/Weightless’ i ‘Lovers’, THE SIIDS  predstavljaju novi singl Giving Myself To You.  Singl je dio konceptualne priče, a uskoro će dobiti i svoj prateći video. Videospot će biti predstavljen početkom svibnja na ekskluzivnoj promociji u Zagrebu!

Videospot za Giving Myself To You je u pripremi, tematski odgovara dosadašnjim spotovima te predstavlja zaključak ove riječke audiovizualne trilogije.

Kako trilogija završava The Siids će otkriti na ekskluzivnoj promociji na za sada još uvijek tajnoj lokaciji u Zagrebu. Uz premijerno prikazivanje videospota, glazbeni duo premijerno će i zasvirati pred zagrebačkom publikom.

Prateći video u režiji Kristijana Vučkovića bit će smješten u povijesno-funkcionalni kontekst koji estetski odgovara kao metafora za samu pjesmu, a otkrili su koji su bitni detalji radi kojih su za snimanje odabrali talijansku lokaciju.

Video je sniman u Trstu, u Rozzol Melara kompleksu koji je utopistička vizija s početka 80ih godina. Uz londonski The Barbican i Unité d’Habitation u Marseilleu Rozzol Melara jedna je od najpoznatijih svjetskih građevina brutalističkog arhitektonskog stila. Stambeni je to impresivni kompleks inicijalno zamišljen kao samoodrživa zajednica u potpunosti odvojena od grada u kojem se nalazi. Upravo iz tih razloga ova pomalo misteriozna građevina u talijanskom gradiću pokazala se kao idealan izbor za smjestiti radnju pjesme Giving Myself To You koja, kako kažu, govori o stanju kada istinski odnos s nekom osobom “briše” sve ono što se nalazi oko njih dvoje.

Riječki duo The Siids čine Stanislav Grdaković i Darko Terlević koje je publika do sada imala priliku slušati kao članove benda Morso. Kao duo inspiriran modernim zvukom te kombinacijom indie i electro pop/rock zvuka djeluju od kraja 2017. godine, a dugogodišnja suradnja s renomiranim umjetnikom Kristijanom Vučkovićem rezultirala je impresivnim audiovizualnim konceptom.

Privukli su pažnju već debitanskom pjesmom, oduševili su s isprepletenim videospotovima čija  priča finalni čin dobiva u pjesmi Giving Myself To You koja zatvara ovu trilogiju, ali svakako otvara vrata perspektivnoj glazbenoj budućnosti.

The Siids daju naslutiti da će iz njihove kreativne radionice izaći još iznenađenja, te da se od njih u 2018. godini može puno očekivati, kako u imaginarnim kreativnim audio vizualnim scenarijima tako i na hrvatskoj, ali i široj glazbenoj sceni.

Prva prilika za poslušati ih uživo je uskoro – početkom svibnja na ekskluzivnoj promociji na još uvijek tajnoj lokaciji u Zagrebu. Više informacija uskoro!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno