1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Auguste objavile novi singl Prosinac, drugi za Universal Music

Više od autora

- vl promo-m_auguste_prosinac_single_coverNakon predstavljanja singla ‘Ruke’, kojom su najavile novo studijsko izdanje, kao i početak suradnje s Universal Music Hrvatska diskografskom kućom, skupina Auguste predstavlja potpuno novu pjesmu – ‘Prosinac’! Pjesma plovi radijskim eterom od petka 18. studenog!

‘Prosinac je pjesma o mimoilaženju, o kolosijecima, o čežnji. Na kraju uvijek ostaje na nama kako ćemo se nositi sa situacijama u koje dolazimo. Mi smo odabrale sve okrenuti na pozitivu, što se i osjeti u glazbi. Na početku smo imale viziju kako bi pjesma trebala zvučati, no razvila se iznad svih očekivanja. Svima u uho upadne ova naša harmonikica koja je pjesmi dala neki francuski prizvuk! Imale smo pozitivnu jesensku pjesmu, a sada imamo i veselu zimsku’, riječi su kojima Auguste opisuju novu pjesmu.

Podsjećamo, početkom rujna skupina Auguste, čiju kreativnu osnovicu čine dvije kantautorice Gordana Marković i Ivana Lulić, je predstavila novi singl ‘Ruke’, čiji prateći videospot potpisuje Marcella Zanki. S novom pjesmom ‘Prosinac’ nastavljaju nam predstavljati potpuno novi materijal i najavljivati zvuk novog, drugog po redu studijskog izdanja. Novi album naslijedit će njihovo zamijećeno debi-izdanje ‘Sve što je nekada bilo važno (Dallas, 2015.).

Auguste su s novom pjesmom sudjelovale i na 19. festivalu šansone ‘Chansonfest ’16“, koji se održao u četvrtak, 17. studenog, u zagrebačkom Kazalištu Komedija.

m_auguste_prosinac_single_ST

Auguste kao duo zajednički djeluju od 2012. godine, a nakon niza raznih projekata i suradnji, započinju stvarati autorski materijal te biraju naziv Auguste – inspiriran Louisom Armstrongom i njegovom pjesmom ‘What a Wonderful World’, napisanom 16. kolovoza (August) 1967., a koja im je prilikom prve izvedbe zazvučala kao glazba kakvu su i same htjele stvarati – jednostavna, zvučna, pamtljiva, ozbiljna…

Početni akustični format  ubrzo pretvaraju u bendovski oblik. Pridružuju im se Jerko Jurin (bubnjevi), Tomislav Leko (klavijature), Marko Radić (bas) i Gordan Dragić (električna gitara), s kojima stvaraju nove pjesme. Iza sebe imaju jedan studijski, naslova ‘Sve što je nekada bilo važno’, objavljen sredinom listopada 2015. godine, a koji je nastao u produkciji Tomislava Franje Šuška. Njihov je rad prepoznat i od strane struke, pa su tako na dodjeli nagrade Porin 2016 bile nominirane u kategoriji Novi izvođač godine.

AUGUSTE: PROSINAC [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno