19 C
Vinkovci
Petak, 27. svibnja 2022.

Auguste predstavljaju novi singl Ruke’ s kojim su se pridružili Universal Musicu!

Više od autora

- vl promo-
m_auguste_ruke-novi-singl_ST

Skupina Auguste, koju čine dvije kantautorice – Gordana Marković i Ivana Lulić, predstavljaju novi singl ‘Ruke’! S ovom pjesmom sudjeluju u ovogodišnjem izdanju Karlovačko RockOff festivala, a ujedno se pridružuju i Universal Music glazbenoj obitelji!

‘Ovo je prva pjesma kojom najavljujemo naš drugi album. Jako puno smo radili na aranžmanu za ovu pjesmu, ali i na spotu koji ju prati. Sada mogu reći da bend poprilično doprinosi radu Augusta, i ovaj zvuk rezultat je rada svih muzičara. Definitivno se osjeti puniji bendovski zvuk koji se odlično nadovezuje na autorski rad Ivane i mene.’ kaže Gordana Marković

Djevojke kao duo zajednički djeluju od 2012. godine, a nakon niza raznih projekata i suradnji, započinju stvarati autorski materijal te biraju naziv Auguste – inspiriran Louisom Armstrongom i njegovom pjesmom ‘What a Wonderful World’, napisanom 16. kolovoza (August) 1967., a koja im je prilikom prve izvedbe zazvučala kao glazba kakvu su i same htjele stvarati – jednostavna, zvučna, pamtljiva, ozbiljna…

Početni akustični format  ubrzo pretvaraju u bendovski oblik. Pridružuju im se Jerko Jurin (bubnjevi), Tomislav Leko (klavijature), Marko Radić (bas) i Gordan Dragić (električna gitara), s kojima stvaraju nove pjesme. Iza sebe imaju jedan studijski, naslova ‘Sve što je nekada bilo važno’, objavljen sredinom listopada prošle godine, a koji je nastao u produkciji Tomislava Franje Šuška. Njihov je rad prepoznat i od strane struke, pa su tako na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Porin bile nominirane u kategoriji Novi izvođač godine.

S novim singlom ‘Ruke’ nastavljaju svoje hrabro započete glazbene korake, a upravo su ovom pjesmom ušle i u finale ovogodišnjeg Karlovačko RockOff festivala. Treća sezona festivala započet će serijom koncerata svih 15 finalista, koji će se održavati tijekom listopada u zagrebačkom klubu Shock Show Industry D’Katran, a nastup skupine Auguste predviđen je za 13. listopad. Superfinale je na rasporedu 4. studenog, a detaljnije informacije moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Auguste singlom ‘Ruke’ ujedno najavljuju i početak rada na novom studijskom materijalu, kao i novoostvarenu suradnju s diskografskom kućom Universal Music!

Pjesmu ‘Ruke’ poslušajte u idući ponedjeljak 26. rujna u emisiji Dva sata paklenog šunda u terminu između 17 i 19 sati, naravno, u eteru Radio Vinkovaca (90.2 MHz).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno