20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Austrijsko stoner čudo White Miles za deset dana stiže u Tvornicu

Više od autora

- vl promo-m_white-miles_veljaca-tvornica-kulture_coverStoner blues rock dvojac White Miles premijerno dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak, 2. veljače 2017.

Nakon što su po cijeloj Europi dijelili pozornicu s Eagles Of Death Metal, The Answer, Blues Pills, Courtney Love i John Garciom, White Miles se vraćaju s aktualnim albumom ‘The Duel’, koji je producirao Micko Larkin koji je radio s imenima kao što su Courtney Love i Hole. Njime još jednom dostavljaju energiju stoner blues rocka i pomiču svoj zvuk prema novim granicama.

Sve je počelo 2011. kada su Medina (gitara i vokal) i Lofi (bubnjevi) oformili bend, a nakon samo 4 snimljene pjesme prestali su s običnim životom i počeli živjeti svoj san. Poznati su po ludim probama na kojima se nerijetko vide i plesačice na šipki, a scene podsjećaju na stare crno bijele filmove s puno bučne glazbe.

Svirali su po Njemačkoj, Švicarskoj i Italiji, a 2014. godina označila je prekretnicu. Kao predgrupa za švedski band Truckfighters i američki Valley Of The Sun, White Miles su osvojili širu Europu, a nakon što ih je management Courtney Love vidio uživo, bend se priključio i kao predgrupa na njenoj UK turneji. Kritika je upratila divlju energiju i činjenicu da kroz njihov nastup probija sirova strast, buka, odličan zvuk, dok su neki išli tako daleko nazivajući ih budućnosti rocka. Odlične vijesti stigle su u obliku poziva za turneju s Eagles Of Deth Metal, koja se prekinula nakon nesretnih događaja u Parizu, ali 2016. je zato donijela nastavak turneje i novi album.

m_white-miles_veljaca-tvornica-kulture_ST

White Miles su se vratili i s novim studijskim uratkom. Kao nastavak prvijenca ‘job:genius diagnose:madness’, novi aktualni album ‘The Duel’ uključuje bučne i teške melodije, kao i blues, ali i pamtljive rock tonove. Sami svoj izričaj nazivaju stoner blues rock za prljavi ples na šipki, a prilika za doživjeti tu sirovu energiju je u Tvornici kulture.

Ulaznice su 35 kuna u pretprodaji, na dan koncerta cijena će iznositi 50 kuna.

WHITE MILES: CRAZY HORSE [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno