24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

Autobusni prijevoznici traže isplatu naknade

Više od autora

- vl promo-
Autobusni prijevoznici traže da im se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.

Zbog širenja zaraze i velikog porasta broja zaraženih koronavirusom, sve veći broj škola u Hrvatskoj prelazi na nastavu na daljinu (model C), što pak u velike probleme stavlja autobusne prijevoznike koji imaju ugovore s državom o prijevozu učenika, upozorava u petak Hrvatska udruga poslodavaca. Brojni su domaći prijevoznici ugovorili prijevoz učenika za 180 dana godišnje, ali zbog zatvaranja škola su u određenim školama ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.

Damir Pavlović iz HUP-ove Koordinacije javnolinijskih prijevoznika kaže kako autobusni prijevoznici razumiju razloge zbog kojih su škole prešle na nastavu na daljinu, ali dodaje kako to znači da autobusi voze prazni ili su prisiljeni potpuno stati.

“Epidemija je očito ušla u svoju kritičnu fazu i molimo državu da se prilagodi novim okolnostima. Ako nam se ne priznaju troškovi hladnog pogona za prijevoz učenika te ne uvedu mjere za očuvanje radnih mjesta, sve što je dosad dobro napravljeno past će u vodu, skupa s velikom većinom autobusnih prijevoznika koji ovaj pritisak neće izdržati”, zaključio je Pavlović.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno