Krajem prošle godine, Damon Lindelof je najavio kako neće raditi na drugoj sezoni HBO-ove serije “Watchmen”, rekavši da je sa prvom postigao cilj koji je sebi bio zacrtao. Ispunivši svoje obaveze prema HBO-u i Warneru, Lindelof je spreman započeti rad na novim projektima, a svoju budućnost možda vidi i u LucasFilmu, ili čak i u Marvelu. Govoreći o svojoj budućnosti, Lindelof je rekao da bi ga zanimao rad na nekom projektu iz ta dva studija.
Lindelofova verzija “Watchmena” je naišla na hvalu kritike zbog potentnosti tema kojima se bavila, ali i na dobru gledanost. Ipak, obožavatelji izvornog materijala, stripa Alana Moorea, nisu bile odviše skloni seriji posebno ističući slabu karakterizaciju likova.
Naravno, Lindelof je napoznatiji po svom radu na seriji “Lost” koja je obilježila jednu cijelu dekadu televizije i koja je mnoge gledatelje ostavila nezadovoljnim svojim završetkom. Lidelof se potom preselio na velika platna u ulozi producenta reboota “Zvijezdanih staza” iz 2009, te njegovog nasljednika, “Star Trek Into Darkness”.