17 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Baden-Baden u balansu između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala!

Više od autora

- vl promo-
m_baden-baden_la-drogue_album

BADEN-BADEN, vokalno-instrumentalni kolektiv koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala, izbacio je svoj prvi studijski album pod nazivom ‘La Drogue’. Nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak 28. travnja bit će službena promocija prvijenca ovih legionara electro-punka.

Album sadrži deset pjesama koje u potpunosti potpisuje bend izuzev pjesme ‘NTSP’ koja sadrži segmente pjesme ‘Ne Touche Pas’ slavnog belgijskog benda Vive La Fête. S obzirom na to da je album istovremeno stvaran i sniman kroz godinu dana tijekom kojih je bend ušao u vlastiti svijet tjeskobnih i mračnih pop pjesama, ‘La Drogue’ predstavlja presjek raznih kreativnih faza i stilskog napredovanja Baden-Badena. Na pjesmama ‘Black Pillow’ i ‘Kafir’ gostovale su prijateljice benda i hrvatske glazbenice Luce, Irena Žilić, Lucija Ivšić iz Punčki i Ivana Picek iz Pridjeva. Album je snimljen u Kramasonik studiju u Zagrebu. Ulogu studijskog inženjera preuzeo je Hrvoje Nikšić, dok je mix, mastering i produkcijski dio odradio Borna Maksan uz pomoć ostatka benda. Ilustracije i cjelokupni dizajn albuma potpisuju Franka Tretinjak, Tessa Bachrach Krištofić i Dina Milovčić (NJI3).

Baden Baden čini pet legionara elektro-punka, i to Borna, Goran, Frank, Malić i Luka, a već se nakon prvog istoimenog EP-a njihov zvuk brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima ‘Honigmund’ i ‘It’s You’ te pokupio odlične kritike.

Abumom prvijencem ‘La Drogue’ bend nastavlja u svom revijalnom tonu mračnog, garažnog i čak pomalo psihodeličnog electropopa koji je kombiniran sa zaraznim ritam dionicama, psihodeličnim synthevima i dramatičnim vokalom. Izlazak albuma označuje i početak regionalne turneje, a na promociju albuma Baden Baden dolazi u zagrebačku Tvornicu u četvrtak 28. travnja

Album ‘La Drogue’ možete preslušati na Bandcampu.

Popis pjesama: Neka uđe onaj pravi, Of Fear, Drowning In Pussea, Kafir, Black Pillow, Kada dođe nije tu, Old Girls, Hey!, NTSP i La Drogue.

Ulaznice su u pretprodaji po 20 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 25 kn.

VIDEO: Drowning In Pussea

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno