“Bajkaonica” je specifičan izvaninstitucionalni program odgoja i obrazovanja namijenjen djeci predškolske i mlađe školske dobi. “Bajkaonica” ide u prilog ostvarivanju niza prava navedenih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, a upravo je ona polazište za rad Saveza DND, a time i Društva Naša djeca Vinkovci.

U sklopu projekta “Neka odrastanje bude dječja igra” koji zajednički provode Savez društava Naša djeca Hrvatske i tvrtka NIVEA u suradnji s Društvima Naša djeca jučer je održana još jedna “Bajkaonica” Društva Naša djeca Vinkovci. U njoj su prisustvovali učenici i učenice OŠ Dragutina Tadijanovića – Područne škole Lužac u zelenoj oazi Park šume Adica u Vukovaru.

U čarobni svijet bajki uplovili su uz pomoć Snježane Matak i Ive Tadić, educiranih voditeljica “Bajkaonice”.

 

“Ovoga puta imali su priliku uživati u pripovijedanju narodne priče pod nazivom “Žabica divojka”, narodne priče koja nas uči kako je sreća u malim stvarima. Nakon pripovijedanja, u radionici tematski vezanoj za priču, tražili su žabicu u škrabotinama te izrađivali kraljevnu i kraljevića od gline na kori drveta uživajući u zvukovima šume. Za kraj su grlili drveće te mu šapnuli za što su mu zahvalni i ostavili mu svoje male glinene zaštitnike”, ispričale su nam Snježana Matak i Iva Tadić.

Za kraj su dodale poznati citat Alberta Einsteina: “Ako želite da vam djeca budu inteligentna, pričajte im bajke. Ako želite da vam djeca budu još inteligentnija, pričajte im još više bajki”.