2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Balkankan ekipa Drvored imaju novi spot

Više od autora

- vl promo-m_drvored_bas-sam-sretan_singl

Video za najljepšu baladu s albuma Arhelino nastao je kao rezultat dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje DRVOREDA sa snimateljem i producentom Marinom Nekićem koji je napravio i prvi spot za ‘Le vieux marin / Ribar’. Ovog puta se uz pjesmu Baš sam sretan autor odlučio poigrati s filmskom tematikom i kadriranjem jer pričom uvodi gledatelja u osebujan kontekst surove stvarnosti, donekle u kontrastu s tekstom ljubavne pjesme koja govori o nježnosti i privrženosti, te potiče gledatelja na razmišljanje i maštanje. Video je u potpunosti sniman i produciran u Brazilu gdje autor trenutno živi i radi, a u glavnim ulogama su brazilski glumci koji za potrebe spota govore hrvatski. Oprema je ista onoj korištenoj u filmu ‘Hobit’ o čemu govori kvaliteta ovog video uratka koji se gleda kao kratki film pun emocija.

Zagrebački bend Drvored izdao je svoj prvi album ‘Arhelino’ u rujnu prošle godine, da bi zatim rasprodali mali pogon zagrebačke Tvornice kulture na promociji albuma, te završili godinu nastupima na ‘Balkankan turneji’ koja je obuhvaćala klubove u Križevcima, Šibeniku, Splitu i Ljubljani.

I ovoga puta Drvored se ne šali, nakon izvrsnih kritika i reakcija, bend je spreman za veliku pozornicu i svoj najveći koncert u karijeri kada će njihov široki raspon world music, ska i rock glazbenih utjecaja raspametiti publiku. Ovu deveteročlanu ekipu krasi iznimna puhačka sekcija, tekstovi na francuskom i hrvatskom jeziku te možemo reći kako su apsolutno unijeli svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. U kratkom roku njihovi koncerti postali su plesna atrakcija, a žanr ‘balkankan’ koji su osmislili polako, ali sigurno širi se regijom.

‘Arhelino’ je naziv prvog albuma koji broji 15 odličnih pjesama i predstavlja Drvored u punom efektu. Od romantičnih tekstova na hrvatskom i francuskom preko revolucionarnih truba do brzih ska ritmova Drvored lakoćom miješa žanrove i uvodi slušatelja u njihov svijet obojan velikom brass sekcijom. Kritika hvali živost i raznovrsnost ovog orkestra koji vas u svojim pjesmama vodi na put oko svijeta…

 

VIDEO: Baš sam sretan (Spot)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno