Foto: Mladen Marušić
S albuma “Pogled broj 13”, objavljenog početkom godine, istarski rockeri Baltazar predstavljaju peti singl “Dokazi”. Pjesme koje su izlazak u javnost čekale sedam godina, odležale su poput dobrog vina i na domaću scenu donijele nabrijan i žestok zvuk, objedinjen u pravu rock poslasticu.
Pjesma “Dokazi” govori o traženju raznih dokaza oko nas, dok pritom zapostavljamo one koji se nalaze u nama samima. Kad malo zastanemo i uronimo dublje u svoju nutrinu, počinjemo shvaćati da se većina toga za čime tragamo na raznim stranama, već nalazi u nama, a dokaz za to je sâmo naše postojanje.
Glazbu i tekst potpisuju Tonči Horvat Hus i Leo Anđelković, dok su im se na aranžmanu pridružili i ostali članovi benda Danijel Teodorović (bas) i Damir Medić (bubanj).
“Obzirom da je za većinu našeg prvog albuma “Nemirno dijete” Hus imao već gotove pjesme, “Dokazi” su nastali kao spoj naših zajedničkih struja i to za vrijeme dok je većina prvog albuma bila gotova, stoga smo odlučili da ju stavimo na idući album. To je također poslužilo kao inspiracija da se i ja priključim na autorskoj razini, o čemu prije toga nisam toliko niti razmišljao. Svakako jedna od najdražih pjesama u našem dosadašnjem stvaralačkom svijetu.” – o pjesmi kaže jedan od njezinih autora, Leo Anđelković.
“Bez suvišne filozofije i kalkuliranja, grupa Baltazar predvođena Leom Anđelkovićem kao glavnim vokalom i gitaristom, snimila je iznenađujuće dobar rock album na hrvatskom jeziku.  …
I koliko god su dobri u žestokim pjesmama, toliko su uvjerljivi i u baladama poput pjesme “Dokazi”.” – napisao je kritičar Dubravko Jagatić.
Pjemu “Dokazi” prati i zanimljiv animirani spot koji će premijerno biti prikazan u ponedjeljak 28.9. na HTV2 u emisiji PopRock.hr.
Živi, glasni, zarazni rokenrol Baltazara najbolji je uživo i konačno je stigao povoljan trenutak za svirku! Koncertna promocija albuma u zagrebačkom Hard Placeu dogodit će se u petak 2. listopada, a uz Baltazara, svoj novi album “Drž’te glavu iznad vode” predstavljaju veterani punk rock scene, varaždinska Crna kronika.