9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Barns Courtney predstavlja videospot singla Glitter And Gold

Više od autora

- vl promo-Barns Courtney 2015-2016 © Liz Gander

Mladi engleski umjetnik Barns Courtney ove godine počastio nas je svojim nastupom na INmusic festivalu, a sada predstavlja prateći videospot singla ‘Glitter And Gold’.

Barns je u sklopu svog nastupa publici predstavio debitantsko EP izdanje ‘Hands’ te istoimeni singl, kao i već spomenuti ‘Glitter And Gold’ te ‘Fire’.

Svojim singlom ‘Glitter And Gold’ Barns se smjestio na  BBC Introducing Playlistu, #1 na Spotify Viral ljestvici u Velikoj Britaniji te #2 na iTunes Alternative ljestvici. Također, može se pohvaliti i nastupima kojima je otvarao koncerte Eda Sheerana te skupine The Libertines.

Rođen u Ipswichu u Engleskoj, većinu života proveo je u Seattleu, a s 15 godina vratio se u Veliku Britaniju. Posljedica promjene okruženja bilo je kombiniranje raznih žanrova, poput blues-rocka, hip-hopa, grungea, pa sve do britanskog indie rocka. Nakon nekolicine propalih glazbenih projekata, u potrazi za identitetom, Barns je naišao na podršku Carla Barata (The Libertines, Dirty Pretty Things).

Dvojac je u veoma kratkom roku počeo zajedno pisati i snimati.

Barns je prethodnih mjeseci bio na samostalnoj turneji po SAD-u, a u studenom i prosincu otvarati će koncerte za izvođače kao što su Tom Odell i Fitz and The Tantrums.

Hrvatskoj publici singl ‘Glitter And Gold’ dostupan je u digitalnom obliku.

BARNS COURTNEY: GLITTER AND GOLD [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno