4 C
Vinkovci
Srijeda, 29. studenoga 2023.

Basket 3×3 Tour i u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

Serija turnira PRO 3×3 Toura otvorena je u Dubrovniku 13. i 14. svibnja, a ubrzo je nastavljena u Šibeniku i Zadru.

Nakon dalmatinskih gradova, niz se nastavlja po Slavoniji. Proteklog vikenda turnir je održan u Vukovaru, a već 17. i 18. lipnja serijal se nastavlja u Vinkovcima.

Osijek je na redu krajem lipnja. Do kraja će još turniri biti odigrani i u Umagu, Karlovcu te Zagrebu, a završni turnir bit će održan 9. i 10. rujna u Puli.

Zanimljivo je kako je PRO 3×3 Tour postao Otvoreno prvenstvo Hrvatske, a ovo natjecanje dobilo je status FIBA Questa, što znači da pobjednik završnog turnira u Puli osvaja vizu za kvalifikacijski turnir World Toura koji će biti održan u Parizu tijekom listopada ove godine.


U glavnom turniru svaka će stanica natjecanja imati po 12 momčadi, od kojih se četiri mjesta popunjavaju po FIBA renkingu i četiri mjesta po poretku hrvatskih momčadi, dok će se dva mjesta popuniti kroz kvalifikacije te dodatna dva mjesta koja će dobiti momčadi s pozivnicama.

Kao i u drugim gradovima, pa tako i u Vinkovcima, pobjedniku turnira pripast će nagrada od 12.000 kuna, drugoplasirana momčad dobit će upola manji iznos, dok treće mjesto donosi nagradu od 2.000 kuna, a vinkovački turnir bit će odigran na adresi Duga ulica 1, točnije na parkingu ispred Hotela Slavonije.

Svi turniri, pa tako i ovaj vinkovački, bit će u direktno prijenosu na kanalima SportKluba, pa se tako i preko malih ekrana može uživati u olimpijskom sportu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno