18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Bazen Lenije otvara svoja vrata nakon gotovo dva mjeseca

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr
Prošli smo tjedan nakon razgovora s direktorom bazena, Markom Šarićem, pisali o mogućem otvaranju bazena „Lenije”, a službeni termin otvaranja objavili su iz Vinkovačkog dvoranskog plivališta „Lenije” tijekom jučerašnjeg popodneva.

Bazeni se otvaraju u petak 22. siječnja i to za sve individualne korisnike uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

„Naglašavamo kako je korištenje bazena dozvoljeno samo individualnim korisnicima te je pritom bilo kakav oblik organiziranog dolaska zabranjen”, poručila je Ivona Čavlović, voditeljica Odjela recepcije i ugostiteljstva.

Radno vrijeme bazena je od 7 do 22 sata od nedjelje do petka, a subotom bazeni rade jedan sat duže, od 7 do 23 sata (noćno kupanje od 20 do 23 sata). Svaki dan u razdoblju od 14 do 15 sati vršit će se dezinfekcija prostora te će u tom vremenskom razdoblju bazen biti zatvoren, a osoblje je vinkovačkog bazena poduzelo i nadalje će poduzimati sve potrebne mjere opreza kako bi boravak u prostorima bazena bio maksimalno siguran.

Slijedeći upute ograničen je broj ulazaka u prostor bazena prema kvadraturi samog prostore te on iznosi 89. Dakle, 89 korisnika moći će u istom trenutku biti u bazenskom prostoru, a podignuta je razina higijenskih uvjeta te se na ulazu u objekt kao i u samom bazenskom prostoru nalaze dezinficijensi za ruke, a prostor bazena provjetravati će se nekoliko puta dnevno. Dano je nekoliko uputa za korisnike bazena, a iste ćemo navesti u produžetku:
– zabranjen je ulaz svim osobama koje su trenutno zaražene koronavirusom, osobama koje imaju obvezu biti u samoizolaciji ili imaju simptome koji ukazuju na mogućnost nošenja virusa

– svi korisnici obvezni su dati svoje podatke i kontakt telefon na recepciji bazena zbog lakšeg epidemiološkog praćenja eventualne zaraze virusom

– svaki korisnik je obvezan nositi masku za lice do garderobe

– svaki korisnik je obvezan dezinficirati ruke pri ulasku u objekt

– prilikom ulaska u bazenski prostor obavezno je tuširanje i prolaz kroz dezinfekcijsku barijeru za pranje nogu

– preporučuje se razmak od 1,5 metra

– nakon izlaska iz prostora bazena korisnike se moli da se ne zadržavaju u prostorima garderoba i da boravak u istim svedu na minimum

– i dalje je na snazi Kućni red bazena koji je vidljivo istaknut te iz vinkovačkog bazena mole da ga se korisnici pridržavaju

Dodajmo kako je bistro „Lenije” u mogućnosti posluživati hranu i piće iz asortimana isključivo korisnicima unutar bazenskog prostora na, za to, primjeren način te poslužiti hranu i piće ostalim korisnicima isključivo po principu „za van”.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno