Foto: Spona press
Ispred zagrebačkog americana blues sastava BE HA VE je iznimno uzbudljivo razdoblje – predstavljaju novi singl “Heart Beyond Control”  kojim najavljuju album “Our Songs”. Njihov drugi studijski album bit će objavljen u ponedjeljak 07.06.2021., a promovirat će ga u zagrebačkom klubu Močvara, u subotu, 12. lipnja. Ta će se promocija održati u sklopu dvanaestog izdanja “Zagreb International Blues Festivala”, a uz BE HA VE  te će festivalske večeri nastupiti i sastav Bok Blues. Koncert počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.
Glazbu singla “Heart Beyond Control” potpisuje Zoran Haraminčić, aranžaman su napravili Davor Bunčić i Zoran Haraminčić, a autorica teksta i omota, Anastazija Vržina kaže: “Heart Beyond Control” je nastala slučajno krajem 2019., uoči pandemije. To je prva pjesma koju smo Hara i ja napravili zajedno, ali nije bila moj prvi izbor. Hara je često komentirao da ima “viška” glazbenih ideja, a ja da imam “višak” tekstova. Kada smo se Hara, Buna i ja našli da nešto “iskemijamo”, Hara je počeo svirati neku temu i tražiti među mojim papirima adekvatne riječi. Izvukli smo “Heart Beyond Control” koja je originalno imala prilično kraći tekst drugačije dinamike. Tada se Buni pojavila urgenta situacija s poslom pa nas je ostavio same na nekih sat vremena. Kada se vratio u šali nas je zadirkivao “I? Jeste li gotovi?”. Mi smo mu samo rekli: “Čekamo te da čuješ stvar i naučiš pjevati tekst.” Proces stvaranja je bio jako zabavan, iako pjesma nije ni vesela niti previše optimistična. To je ljubavna pjesma o vezi koja se bolno raspada, a da niti jedna strana nema opipljiv razlog za to. Stanje kada ljubav jednostavno izgori.
Pjesma je prvobitno s moje strane bila zamišljena u nešto rockerskijem stilu, ali je tijekom procesa komponiranja prebačena u svojevrsnu lounge, blues jazz verziju, za koju su zaslužni Buna i Hara. Kada sam je čula bila sam oduševljena jer zvuči baš kako je oduvijek trebala zvučati i nadamo se da će se publici svidjeti.”.
BE HA VE je osnovan 2014. godine u Zagrebu. Premijerno se pojavljuju na kompilacijskom albumu “Blues for You – Tribute to Buha”, koji je 2014. osvojio dvije nagrade Porin. 2016. godine snimaju album “One of These Days” na kojem se nalazi petnaest autorskih posveta raznim glazbenim žanrovima, u rasponu od roots rocka i southern countrya do bluesa, uz elemente folka, psihodelije i rhythm & bluesa. Album je odlično prihvaćen kod publike, a struka ga je nagradila nagradom “Fender Music Award” u studenom 2017.. Singlovima “Elevator Blues”, “My Baby Does It Well”, “Our Song” , “Take It to Your Heart” , “Oh My Pretty Neigbor” te aktualnim “Heart Beyond Control” BE HA VE je najavio drugi studijski album “Our Songs” koji će svjetlo dana ugledati 07.06.2021.