Foto: Aquarous records promo
Novo ime na glazbenoj sceni mladi je i talentirani Fran Vasilić čiji album prvijenac Retrovizor osvaja na prvo slušanje. Jedan “pogled” u Retrovizor očarat će vas neodoljivim synth melodijama i osebujnim vokalom Vasilića.
Vasilić je rad na albumu započeo prošle godine nakon gubitka bliske osobe kojoj je posvetio pjesmu Twenty Twenties. Sljedeće mjesece proveo je usavršavajući tekst i melodije, a nakon početka pandemije koronavirusa vrijeme izolacije iskoristio je za pisanje ostatka albuma.
“Činjenica da se lockdown produžio ipak nije bila tako loša jer sam mogao nastaviti pisati, pa su nastale Japanese Pancakes  i Oh No. Kako se u obe osvrćem na svoja prošla iskustva, odlučio sam da će naslov albuma biti Retrovizor.”, ispričao je Fran.
Svoj glazbeni stil opisuje kao bedroompop/indie, a kao glazbene utjecaje izdvaja The Strokes, Rex Orange County, Djo, Her’s i Joji, a od domaćih Valentina Boškovića. Dok ne stvara glazbu, ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak s Krka pohađa studij politologije u Amsterdamu.
Album Retrovizor objavljen je na svim digitalnim servisima i osvojit će vas na prvo slušanje nakon kojeg odmah postaje jasno zašto je Fran Vasilić ime o kojem ćemo još puno toga čuti u budućnosti.