18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Besplatna pravna pomoć pružena 116 puta kroz sedam mjeseci

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
Udruga žena Vukovar okončala je projekt pod nazivom Pravna pomoć – stvaranje jednakih mogućnosti kroz osiguranje regionalne ujednačenosti. Projekt je trajao od 10. lipnja do 31. prosinca 2020. godine. Realiziran je uz financiranje od strane Ministarstva pravosuđa u iznosu od 95.000 kuna i u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima.
Projekt je osmišljen sa svrhom pružanja usluge primarne pravne pomoći osjetljivim društvenim skupinama: ženama žrtvama obiteljskog nasilja, starijim i nemoćnim osobama, pripadnicima nacionalnih manjina i drugim osobama u potrebi u skladu s odredbama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.
“Tijekom provedbe, pružile smo 116 puta besplatnu pravnu pomoć, a najčešće se radilo o pravnim savjetima i općim pravnim informacijama. Iako je projekt završio, osobe u potrebi mogu nam se obratiti za besplatnu pravnu pomoć na broj telefona 032/421-191”, ističe Jelena Janković iz Udruge žena Vukovar.
Udruga žena Vukovar je nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija civilnog društva osnovana 1998. godine sa svrhom zaštite, promicanja i unaprjeđenja ljudskih prava i sloboda, ravnopravnopravnosti žena i muškaraca, demokratizacije društva,promicanja, unaprjeđenja i jačanja građanskog aktivizma u kreiranju i provedbi javnih politika aktivnog građanstva za razvoj i djelovanje u lokalnim zajednicama kroz povećanu uključenost marginaliziranih skupina građana u društveni razvoj i odlučivanje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno