-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Bespovratna sredstva dodijeljena Hotelu Gem i Mirjani Maras

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo turizma je 19. veljače ove godine objavilo Javni poziv za kandidiranje projekata “Konkuretnost turističkog gospodarstva” koji je bio otvoren do 20. ožujka 2018. 

Predmet Javnog poziva bila je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unaprjeđenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz četiri različite mjere. To su Mjera A koja se odnosi na povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: hotela, kampova, ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam, Mjera B uključuje razvoj posebnih oblika turizma, Mjera C dostupnost i sigurnost te Mjera D koja se odnosi na prepoznatljivost.

Odluka o odabiru projekata je objavljena 3. srpnja na web stranici Ministarstva turizma prema kojem su dodijeljena bespovratna sredstva i objektima na području grada Vinkovaca. Tako su bespovratna sredstva dodijeljena Hotelu Gem za Mjeru A1 (sve vrste objekata iz skupine „hoteli“) te OPG Mirjana Maras za Mjeru A4 (seljačko domaćinstvo – OPG)Ovo je dokaz da vinkovački ugostitelji i hotelijeri konstantno rade na poboljšanju kvalitete smještaja i realiziraju nove investicije što ujedno i doprinosi povećanju turističkog prometa na području Vinkovaca.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno