U Osijeku je u subotu 24.10. 2020. održano 2. kolo 58. Kupa Slavonije i Baranje regija istok u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastici – C program.

GK „Hrvatski sokol“ Vinkovci održavao je treninge na dječjem igralištu (od kolovoza do danas) te su odradile 5 gostujućih treninga u dvorani GK-a „Vukovar“. „Prije toga u dvorani smo trenirali od siječnja do polovine ožujka te u lipnju. Pripremajući se za ovo natjecanje dečki su trenirali u vlastitom dvorištu i jedan trening odradili u Valpovu. U takvoj situaciji nismo ni mogli očekivati dobre rezultate“, ističu u Klubu. U muškoj konkurenciji nastupilo je ukupno 21 gimnastičar iz 4 kluba (Inova Gim Osijek, Valpovo, Slavonski brod i Vinkovci) u univerzalnom C i B programu.

U univerzalnoj kategoriji mlađih kadeta Patrik Kordić osvojio je 1. mjesto i zlatnu medalju. U kategoriji kadeta gimnastičar Pavao Očević također je bio zlatni u konkurenciji 7 kadeta. Uz natjecatelje je na natjecanju bio trener Tomislav Gudek, a sudili su vinkovački suci Marko Simon i Željko Iveljić.

U ženskoj konkurenciji ukupno je nastupilo 104 gimnastičarke iz sljedećih klubova: GK Inova Gim Osijek, Valpova, Belog Manastira, Požege, Vukovara i Vinkovaca u kategorijama mlađih kadetkinja, kadetkinja, mlađih juniorki, juniorki i seniorki. U kategoriji kadetkinja Ana Božić osvojila je 11. mjesto. U kategoriji mlađih juniorki GK „Vinkovci“ nastupio je ekipno i zauzeo odlično 5. mjesto u sastavu Ana Škripač, Luna Aničić, Helena Puce i Iva Rupčić. U pojedinačnoj konkurenciji Helena Puce zauzela je 21. mjesto. Ana Hemetek u kategoriji juniorki osvojila je 7. mjesto u konkurenciji 24 gimnastičarke. Najdugovječnija vinkovačka gimnastičarka, koja se sa svojih 26 godina još uvijek natječe kao seniorka, u fazi je školovanja za učiteljicu sportske gimnastike te je u konkurenciji 14 puno mlađih seniorki osvojila odlično 5. mjesto. Uz gimnastičarke su na natjecanju bile trenerice Vukosava Lozanović i Dunja Perica.

Iz vinkovačkog kluba ističu da do daljnjega ostaje neizvjesno kada će gimnastičarski klub ponovno trenirati u dvorani OŠ Ivana Gorana Kovačića i OŠ Josipa Kozarca. O počecima treninga za sve skupine izvijestit će sve članove putem medija.