Bibliorap za 14. rođendan Bibliobusa

0
375

Bibliobus slavi 14. rođendan i tim povodom u Bibliobusnoj službi Vukovarsko-srijemske županije odlučili su organizirati Natječaj za najbolji bibliorap na temu bibliobusa, knjiga, prijateljstva. Stoga pozivaju sve učitelje, knjižničare i učenike da sudjeluju u ovom zanimljivom i kreativnom natječaju koji traje od 10. siječnja do 10. veljače.

Naziv rap dolazi od riječi rappin’ što znači ritmičko pričanje. Rap glazba očituje se u stiliziranoj ritmičkoj glazbi, odnosno beatu, koje prati repanje izvođača. Rap je sastavni dio hip-hop kulture, sklad između ritma i tekstova prepunih rima. U takvim pjesmama nastoji se rimom zainteresirati publiku. Rap pjesme imaju puno riječi zbog toga što se u takvim pjesmama pokušava što prije izrepati tj. izgovoriti što više riječi u što kraćem vremenu.

Iz Bibliobusne službe poručuju da osmišljene rap pjesme snimite u videoformatu. Videodatoteke možete snimati na DVD i poslati na adresu vinkovačke knjižnice ili predati u Bibliobusu najkasnije do 10. veljače 2020. godine. Osim toga, videodatoteke možete poslati i u elektroničkom obliku na e-mail adresu bibliobus.vsz@gmail.com.

Proglašenje pobjednika i rođendan Bibliobusa bit će održani u četvrtak, 20. veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci, kada će najbolji i najmaštovitiji radovi biti nagrađeni zanimljivim nagradama. Važno je spomenuti i kako će imena pobjednika biti objavljena u Vinkovačkom listu.