Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježena su 3 kršenja mjere samoizolacije, o čemu je izvješten Državni inspektorat. Iz policije nadalje izvješćuju i da je tijekom vikenda u Gabošu u ulici V. Karadžića počinitelj, ili više njih, drsko ušao u nezaključanu kuću dok je vlasnica radila u dvorištu te iz kuće otuđio više tisuća kuna i osobne dokumente. Policija intenzivno traga za počiniteljem sumnjajući da je počinio kazneno djelo Krađe.

U Vinkovcima, u ulici Josipa Jovića je očevidom koji je provela policija 9. kolovoza utvrđena provala u obiteljsku kuću vlasništvo 25. godišnjeg hrvatskog državljanina. Do provale je došlo istog dana a iz kuće je otuđen nakit čime je vlasnik oštećen za nekoliko stotina kuna. Traga se za počiniteljem/ima te je podnijeta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

Tijekom protekla 24 sata PU vukovarsko-srijemska je evidentirala 8 prometnih nesreća, od čega je sedam prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, po dvije u Vinkovcima i Vukovaru, te po jedna u Slakovcima, Tovarniku i Bošnjacima i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, o čemu više slijedi. U subotu 8. kolovoza oko 7 sati u Vukovaru u Vinkovačkoj ulici 58. godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka neprilagođenom brzinom zbog čega je automobilom udario u biciklistu, 78. godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je uslijed udara i pada zadobio teške tjelesne ozljede.

Unesrećeni stariji muškarac je odmah odvezen u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru gdje mu je ukazana liječnička pomoć i gdje je hospitaliziran. Na mjestu događaja je policija provela očevid, a vozaču automobila na mjestu događaja nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Protiv vozača automobila zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” biti će podnijeta kaznena prijava.