1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Biciklistički klub Sokol uspješno otvorio sezonu

Više od autora

- vl promo-

Biciklistička sezona započela je krajem ožujka, a vinkovački Biciklistički klub Sokol najavio je utrke diljem Hrvatske, Slovenije i Srbije.

Kao uvodni dio mladi biciklisti odradili su pripreme mladih hrvatskih selekcija u cestovnom biciklizmu koje su se održale u Šibeniku. Vinkovce su predstavljali Bruno Kalinić, Lucija Zadro, Lana Matić-Todorović u kategoriji kadetkinja, dok je Iva Iličić sudjelovala kao mlađa kadetkinja.

Sezona za Biciklistički klub sokol započela je Mađarskoj gdje je klub, pojačan najmlađim snagama, nastupio s 14 vozača koji su u grad na Bosutu donijeli pet medalja, a na najviše postolje stala je Iva Iličić u kategoriji do 15 godina.

Zatim je slijedila utrka „XCO Kopika”, 1.kolo Slavonsko brdsko biciklističke lige u Osijeku, koja je cestovnjacima poslužila kao odličan trening, ali usprkos tome okitili su se s četiri medalje. Prve nastupe zabilježili su najmlađi pripadnici Škole biciklizma, kojih je na osječkoj utrci nastupilo čak 14. Protekli vikend bio izuzetno naporan, ali vrlo uspješan. Prvo su nastupili na 1. Pokalu Mateja Mohoriča, utrci sponzoriranoj od strane jednog od najboljih svjetskih biciklista kojega su tom prilikom vozači mogli i upoznati.Utrka se vozila u slovenskom Trsteniku. Napomenimo kako je Matej Mohorič dvostruki svjetski prvak – juniorski i mlađe seniorski (do 23 godine) – a raritet je kako je prvo seniorsko zlato osvojio u svojoj prvoj seniorskoj sezoni. Na samoj utrci Sokoli su po prvi puta mogli osjetiti konkurenciju više od 200 slovenskih biciklista, a neki od njih su ujedno među najboljima u svijetu u svojim kategorijama. Pokal Mateja Mohoriča bilo je izvrsno i vrlo dragocjeno iskustvo za mlade Vinkovčane, a iz kluba ističu kako će do borbe za medalje u takvoj konkurenciji trebati još puno rada.

Nakon Trstenika očekivao ih je Kup Hrvatske, odnosno 61. Velika nagrada 1. svibnja koja se vozi u Zadru. Biciklistički klub Sokol na ovom prestižnom hrvatskom natjecanju osvojio je pet odličja od kojih su se Lucija Zadro i Iva Iličić okitili zlatom, Marko Dubravac broncom, dok su veterani Dragutin Špiljak i Nenad Živković osvojili srebrnu, odnosno brončanu medalju. Sokoli za nastavak sezone u planu imaju nastupe nas svim utrkama iz kalendara Hrvatskog biciklističkog saveza, zatim na izuzetno jakim utrkama Kolesarske zveze Slovenije, te bližim utrkama u Srbiji (Vojvodina) kako bi nastavili razvoj mladih snaga.

Biciklistički klub Sokol i dalje prima nove članove, a svi zainteresirani mogu se javiti na broj 091/505-5294 ili putem Facebook ili Web stranice BK Sokol-Cestorad.

„U Školu biciklizma primamo djecu u dobi 6-10 godina, a u biciklistički klub djecu 11-14 godina. Svima osiguravamo bicikle i potrebnu opremu za trening (kacige, sprinterice, odjeću), a sve što treba imati je dobra volja i ljubav prema vožnji bicikla”, navode iz kluba.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno