Četiri medalje na utrci u Tuzli

Biciklisti vinkovačkog “Sokola” nastupili su na međunarodnoj cestovnoj utrci “10.Memorijal tuzlanskim biciklistima” koja je bodovana za Premijer ligu Bosne i Hercegovine te Dunavski kup. Vinkovački biciklisti su bili vrlo uspješni, ali najuspješnija među njima bila je jedina biciklistica, seniorka Barbara Horvat koja pobijedila u kategoriji žena. Danijel Jelić je bio drugi u kategoriji veterani C kao i Borna Bogdanović kod mlađih kadeta, a Matej Jurec osvojio je treće mjesto kod kadeta.

Barbara Horvat treća u Ivanić-Gradu

Na tradicionalnom 48. “Memorijalu Stjepan Grgac” u Ivanić-Gradu, utrci organiziranoj za sve kategorije biciklista bodovana je za Kup Hrvatske. Vinkovački “Sokol” je nastupio pod vodstvom trenera Mate Džalte i Zvonimira Zadre, s pet biciklista podijeljenih u tri kategorije: kadeta, seniorki i seniora. U zajedničkoj utrci kadeta i žena najuspješnija je bila seniorka Barbara Horvat koja je osvojila 3. mjesto u konkurenciji žena, juniorki i seniorki. Kod kadeta najbolji je bio Matej Jurec, koji je vrlo dobrom vožnjom tijekom cijele utrke završio na 10. mjestu u sprintu prve skupine, dok je Borna Bogdanović zauzeo 14. mjesto, a Antonio Božić je odustao. Seniorsku utrku duljine 139 km Bruno Lipovac je uspio završiti, ali izvan vremenskog limita.

Tomislav Pušić nastupio na “Spilnu Grand prix” u Danskoj

Predstavnik Biciklističkog kluba “Sokol”, Tomislav Pušić nastupio je na profesionalnoj biciklističkoj utrci “Spilnu Grandprix 2018.” u Aalborgu u Danskoj. Iako očekivano nije završio utrku, 19-godišnji Tomislav je startao rame uz rame s nekim od world-tour vozača iz najboljih svjetskih momčadi i ovakva utrka mu je bila odlično iskustvo i poticaj za daljnji rad. Tomislav će se nastaviti baviti biciklizmom u Danskoj, gdje je otišao na studij.

Veterani odlični na Liberty cycling race-u

Kadeti i veterani “Sokola” su pod vodstvom Zvonimira Jelinića, nastupili na međunarodnoj utrci “Liberty Cycling Race” u dvije etape. Organizatori BK Osijek 2010. i BK Sombor su osmislili vrlo atraktivnu prvu etapu u duljini od 76 km, koja je većim dijelom prolazila Baranjom, sa startom u Osijeku i ciljem u Batini. Medalje su osvojili Danijel Jelić i Dragutin Špiljak koji su osvojili 2. i 3. mjesto u kategoriji veterana C, Željko Lovrić osvojio je 2. mjesto u kategoriji veterana B, dok su utrku završili i kadeti Matej Jurec, Antonio Božić te senior Bruno Lipovac. Glavni sudac utrke bio je Vinkovčanin Bernard Gajbud. U drugoj, kišnoj etapi, koja je vožena od Batine do Sombora, u duljini od 105km, najuspješniji je bio Dragutin Špiljak koji je pobijedio u kategoriji veterana C, dok je Danijel Jelić zbog gumi-defekta bio prisiljen odustati.