14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Biciklistički maraton Prevlaka-Ilok, u čast dvanaestorici redarstvenika, ove godine doživio svoje peto izdanje

Više od autora

- vl promo-

S Prevlake je 26. travnja krenuo Memorijalni biciklistički maraton “Navik on živi k izgine pošteno” – Prevlaka – Vukovar – Ilok koji se vozi petu godinu zaredom u organizaciji Biciklističkoga kluba Metković te u suradnji s Udrugom veterana IV. gardijske brigade, a danas je završio u Borovu.

Organizatori tako žele odati počast dvanaestorici ubijenih redarstvenika u Borovu Selu te simbolično spojiti krajnji jug (Prevlaka) i istok (Ilok) Hrvatske.

Put dug 1000 km u etapama su prešli Dalibor Talajić, Marko Talajić, Lara Bokšić, Dragana Matić, Vinka Čamber, Josip Jakelić, Mirko Luburić, Pero Primorac, Joško Žarković, Mario Čamber, Miro Bokšić i Jakša Bulić. Među onima koji će voziti prvu etapu do Metkovića je i 12-godišnji Jure Vištica.

Foto: Vinkulja.hr

Uručene su im tako zahvalnice Udruge Dvanaest redarstvenika za dugogodišnji doprinos i potporu u organizaciji ovog memorijalnog biciklističkog maratona, a posebnu zahvalu i čestitke dobio je Jure Vištica, najmlađi sudionik maratona, rođen 2010. godine, kojemu je uručena knjiga „Borovo 2. svibnja 1991.” autora Tomislava Orečića.

Sudionici maratona odali su počast poginulima kod spomenika hrvatskim braniteljima u Vinkovcima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno