18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Biciklizam u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-


VINKOVCI – Drastična izmjena vremena u proteklom tjednu ne samo da je donijela sunce i proljeće nego i otvorila brojne mogućnosti raznih aktivnosti i boravka izvan kuće. Jedna od njih zasigurno je biciklizam.

Iz Grada poručuju kako u potpunosti podržavaju prometovanje biciklom te da će u što skorije vrijeme napraviti neophodne radnje kako bi se vozačima omogućilo uređeno bicikliranje gradom i svakako što veća sigurnost. Sastavni je to dio prometnog elaborata o biciklističkim stazama sastavljenog prije šest mjeseci u kojem su definirani glavni prometni pravci biciklističkih i cikloturističkih staza.

Biciklom je Vinkovce moguće upoznati preko triju biciklističkih staza: crvene, plave i žute, duljine redom 15, 19 i 21 kilometar koje se protežu Vinkovcima i okolicom ili se uključiti u jedna od tri vinkovačka biciklistička kluba: Brdsko biciklistički klub Ravnica Vinkovci, Biciklistički športski klub osoba s invaliditetom Bosut Vinkovci i Biciklistički klub Sokol Vinkovci.

Biciklisti su jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, napominju iz PU Vukovarsko-srijemske. Od ukupno 629 prometnih nesreća u 2017., u njih 30 sudjelovali su biciklisti. Zato se bicikliste upozorava: vi ste također vozači u prometu na cestama i sukladno tome dužni ste poštivati prometna pravila.

Više pročitajte u novom broju Vinkovačkog lista.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno